Bill Gates'in Türkiye ziyaretinin arkasında yatan neden belli oldu!

Bir süredir Ege sahillerinde tatil yapan Amerikalı milyarder Bill Gates'in neden Türkiye'de olduğu merak konusuydu. Ünlü milyarder sadece tatil için mi gelmişti yoksa başka bir planı mı vardı sorusu akıllarda yer ederken o sorunun cevabı belli oldu. İşte Bill Gates'in Türkiye planları...

Google Haberlere Abone ol
Bill Gates'in Türkiye ziyaretinin arkasında yatan neden belli oldu!

Bir süredir Ege'de tatil yapan Amerikalı milyarder Bill Gates'in Türkiye'de arazi baktığı ve bir çiftlik kurmayı planladığı iddia edildi. İddiaya göre Lüks yatıyla bir süredir Ege kıyılarında tatil yapan Microsoft'un kurucusu Bill Gates, Türkiye'de, 'çevreyi korumaya yardımcı olmak' üzere tarım arazisi arıyor.

 New York Post sitesine konuşan bir kaynak, Gates'in, eski eşiyle birlikte yönettiği 50 milyar dolar varlığa sahip Bill & Melinda Gates Vakfı için 'Türkiye'de büyük ve sürdürülebilir çiftlik kurmak istediğini' söyledi. Dün Britanya'nın Glasgow kentinde düzenlenen Birleşmiş Milletler (BM) İklim Değişikliği Konferansı'nda (COP26) Gates, çiftçilerin iklim değişikliğine dayanıklı ürünler geliştirmelerine yardımcı olmak için 315 milyon dolar tahsis etme söz vermişti.

HaberGlobal'in aktardığına göre, Gates, paranın, çiftçilerin değişen iklim modellerine uyum sağlamasına yardımcı olan bir tohum konsorsiyumuna gideceğini söylemişti.

Öte yandan Gates, 4 içinde Türkiye'ye ikinci ziyaretini gerçekleştirdi. Milyarder iş insanının halihazırda Trakya'da 22 bin dönüm arazisi bulunuyor.

 

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin