Bilkent'te medya zirvesi! Medyanın hangi ünlü isimleri katıldı?

Gazete Bilkent’in düzenlediği Medya Zirvesi, Bilkent Üniversitesi’nde gerçekleşti.

Google Haberlere Abone ol
Bilkent'te medya zirvesi! Medyanın hangi ünlü isimleri katıldı?

Medya dünyası ile üniversitelileri buluşturmayı amaçlayan etkinliğe medya dünyasından ünlü isimler katıldı. Aralarında Simge Fıstıkoğlu, Lale Şıvgın Dündar, Nevşin Mengü, Tuba Dural, Taşkın Koç, Aziz Kedi, Aslıhan Lodi ve Murat Akgün  gibi gazeteci ve televizyon programcılarının yer aldığı konuşmacılar, öğrencilere hem kendi deneyimlerini hem de medya sektörünün gerçeklerini anlattılar. 



Etkinlikte haber ve habercilik başlıklı bir sunum yapan TV Yapımcısı, gazeteci ve akademisyen Lale Şıvgın Dündar, kendisinin de Bilkent Üniversitesi mezunu olduğunu hatırlatarak, “Bir Bilkent’li olarak aranızda olmaktan çok mutluyum” dedi. Kendi başarı hikayesini öğrencilerle paylaşan Şıvgın, haber metinlerinin nasıl manipüle edildiğine ilişkin çarpıcı örnekler sundu. 



CNN Türk ana haber spikeri Nevşin Mengü konuşmasında basın özgürlüğü konusundaki tartışmalara değinirken, Haberturk spikeri Simge Fıstıkoğlu da “Eskiden haberleri Türkiye güzelleri sunuyordu, şimdi bilgi ve birikim daha önemli” dedi. Dergi yayıncılığı hakkında bir konuşma yapan ALL Dergisi Yayın Yönetmeni Aslıhan Lodi de, bir dergi yazarının meraklı olması gerektiğinin altını çizdi. Aziz Kedi ise, öğrencilere “sıradanlığınızla barışın, basit ve sade olun” önerisinde bulundu. 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin