'Biliyorum, beni öldürecekler'

IŞİD'in yayın organı Dabık dergisi, Suriye'nin Rakka kentinde düşen uçağın Ürdünlü pilotu Muaz Kasasbe'nin ifadelerini yayımladı.

Google Haberlere Abone ol
'Biliyorum, beni öldürecekler'

IŞİD'in yayın organı Dabık dergisi, Ürdün'e ait uçağın Suriye'nin Rakka kentinde düşmesinden sonra örgüt tarafından esir alınan Ürdünlü pilot Muaz Kasasbe'ye ait ifadelere yer verdi.



Kasasbe, Dabık dergisinin altıncı sayısında yer alan ifadelerinde kullandığı uçağın IŞİD tarafından düşürüldüğünü söyledi. 



Yayınlanan fotoğraflarda Kasasbe'nin IŞİD tarafından öldürülen Batılı esirlerin giydiği turuncu renk kıyafeti giymesi dikkat çekiyor. 



IŞİD'in elindeki esir pilot, Ürdün Kuveyt, Suudi Arabistan, Umman, Fas, Katar, Bahreyn ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin ABD liderliğindeki hava saldırılarına katıldığını ve koalisyonun bir parçası olduklarını söyledi.



Koalisyonun hava saldırıları için Ürdün, Kuveyt, Suudi Arabistan ve Bahreyn'deki havalimanlarını kullandığını belirten Kasasbe, acil inişler için ise Bağdat ve Türkiye'deki havalimanlarının tercih edildiğini kaydetti. Röportaj esnasında Türkiye'deki havalimanının adını hatırlayamayan Ürdünlü pilot, havalimanının Suriye sınırına 100 kilometre mesafede olduğunu söyledi.



 



 



Haberin devamını okumak için tıklayınız. 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin