Bilirkişi raporu açıklandı! Bağış'ın 'Bakara - makara' tapesi gerçek mi?

Eski AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış ile gazeteci Metehan Demir arasında geçtiği iddia edilen telefon görüşmesiyle ilgili bilirkişi raporu açıklandı.

Google Haberlere Abone ol
Bilirkişi raporu açıklandı!  Bağış'ın 'Bakara - makara' tapesi gerçek mi?

Eski Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış’ın, gazeteci Metehan Demir ile yaptığı iddia edilen görüşmenin ses kaydına ilişkin soruşturma kapsamında alınan bilirkişi raporunda, kaydın 'montaj' olduğu bildirildi.



Bağış'ın, Demir'le yaptığı telefon konuşmasında Kuran'daki Bakara suresiyle 'bakara makara' diyerek alay ettiği ileri sürülüyordu.



Bağış, kaydın yayımlanmasının ardından avukatı Muhammed Hardalaç aracılığıyla Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunarak, "ses kaydının kendisine ait olmadığının bulunması, kaydı düzenleyenlerin ve yayınlayanların tespit edilmesi" talebiyle suç duyurusunda bulundu.



Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Soruşturma Bürosu Cumhuriyet Savcısı Durak Çetin, soruşturma kapsamında ses kaydıyla ilgili bilirkişi raporu istedi.



TÜBİTAK ses uzmanı bilirkişilerce hazırlanarak Çetin'e gönderilen raporda, YouTube'dan indirilen ses kaydıyla ilgili, şu sonuçlara ulaşıldığına yer verildi:



"Yapılan spectrum incelemesi sırasında tespit edilen kaydın içinde gözlemlenen çok sayıda çıkıntı, bu kaydın çok sayıda farklı kayıttan yararlanılarak oluşturulmuş bir montaj olduğunu ortaya koymuştur.



Montajda dikkat çeken bir husus konuşma bütünlüğünü sağlamak için sadece tüm kelimelerden oluşan bir montajdan farklı olarak, kelimelerin dahi parçalanmış hecelerden oluşturularak, istenen yeni kelimelerin türetilerek ortaya çıkarıldığı ilginç bir uygulama ortaya konmuştur." (AA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin