Bilim Kurulu Toplantısı sonrası Bakan Koca'dan flaş açıklama

Bilim Kurulu koronavirüsteki son gelişmeleri görüşmek üzere bir kez daha toplandı. Türkiye'de görülen koronavirüsün yeni varyantı 'mu' yeni tedbirler getirecek mi? Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yazılı açıklama yayınladı. Bakan Koca, "Okullarımızın, öğrencilerimizin durumunu yakından izleyerek tedbirleri güncelleyeceğiz" dedi. Tedbirlerle ilgili de Bakan Koca, "Dikkat çekici bir gevşeklik olduğu görülüyor" dedi.

Google Haberlere Abone ol
Bilim Kurulu Toplantısı sonrası Bakan Koca'dan flaş açıklama

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Bugün Bilim Kurulumuz, yüz yüze eğitim, salgının seyri ve aşı programımızın devamlılığı gündemi ile bir araya geldi" diyerek açıklamada bulundu.

OKULLARIN DURUMU

Eğitim-öğretim devam etmesi hakkında Bakan Koca, "Okullarımızın, öğrencilerimizin durumunu yakından izleyerek tedbirleri güncelleyeceğiz. Şu an izleme ve tedbirleri uygulama sürecindeyiz." dedi.

3 DOZ AŞI OLANLAR

Koronavirüs aşıları ile ilgili Bakan Koca, "Üç doz aşı olmuş vatandaşlarımızın vaka sayıları içindeki oranı yüzde 2'den daha azdır." dedi.

HATIRLATMA DOZU

Bakan Koca'nın açıklamasından satır başları:

2 doz mRNA aşısı olan vatandaşlarımızın ikinci doz üzerinden 5-6 ay geçtikten sonra hatırlatma dozuna ihtiyaç duyacakları öngörülmektedir.

Ülkemizde hatırlatma dozu zamanı gelen yaklaşık 6 milyon vatandaşımız bulunmaktadır. Vakit kaybetmeden hatırlatma dozunuzu olun.

Bakan Koca'nın Twitter hesabından yaptığı açıklama şöyle:

Bilim Kurulu Toplantısı sonrası Bakan Koca'dan flaş açıklama - Resim : 2

İşte Bakan Koca'nın o tweeti:

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin