Bilim Kurulu toplandı, Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: Maske yasağı kalktı mı? Toplu taşıma ve okullarda maske zorunluluğu kalktı mı?

Bilim Kurulu toplantısı bugün saat 12:00’de başladı. Tüm gözler, Bilim Kurulu toplantısının ardından yapılacak açıklamalara çevrildi. Saat 15:00 itibarıyla açıklamalar beklenirken, Cumhurbaşkanı Erdoğan maske konusunda alınan kararları paylaştı. Peki, maske zorunluluğu kalktı mı? Okullarda ve toplu taşımada maske yasağı kalktı mı?

Google Haberlere Abone ol
Bilim Kurulu toplandı, Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: Maske yasağı kalktı mı? Toplu taşıma ve okullarda maske zorunluluğu kalktı mı?

Merakla beklenen Bilim Kurulu Toplantısı bugün yapıldı. Bilim Kurulu Toplantısı sonrası alınan kararlar Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından duyuruldu. Maske yasağı kalktı mı sorusu, Bilim Kurulu Toplantısı sonrası en çok araştırılanlar arasında yerini aldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, maske yasağı ile ilgili son dakika açıklamasında bulundu. 

MASKE YASAĞI KALKTI MI?

‘Maskeleri çıkaralım değil mi’ diyen Erdoğan, sözü Sağlık Bakanı Koca'ya verdi. Bakan Koca şunları söyledi: ‘Ülkemize 2020 Mart ayında sıçrayan Covid-19'a karşı başarılı bir savaş verdik. Mart başında açıklanan karara göre normal hayatın önündeki engeller kaldırılmıştı.’

Bilim Kurulu toplandı, Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: Maske yasağı kalktı mı? Toplu taşıma ve okullarda maske zorunluluğu kalktı mı?

Cumhurbaşkanı Erdoğan daha sonra yaptığı açıklamada şunları söyledi:

'Sürekli güncellenerek ilgili kesimlerle paylaşılan Covid-19 salgın yönetimi mücadeledeki en önemli yol haritamız olarak öne çıkmıştır. Kriz dönemlerinde kamuoyunun beklentilerini karşılamak, alınan tedbirlerin uygulanmasını sağlamak elbette kolay değildir. Bilimsel verilerle toplumsal beklentileri en üst düzeyde tutmaya gayret ettik. Milletimize karşı sorumluluğumuzu yerine getirmenin huzuruyla bugün bir aradayız.

Salgının kitlesel bir tehdit olmaktan çıkmasıyla Avrupa ülkeleri kısıtlamaları kaldırmıştır. Bugün yapılan koronavirüs Bilim Kurulu toplantısında bu hususlar değerlendirildi.

Bilim Kurulu toplandı, Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: Maske yasağı kalktı mı? Toplu taşıma ve okullarda maske zorunluluğu kalktı mı? - Resim : 2

Bilim Kurulumuz olağanüstü bir durum olmadıkça düzenli toplantı yapmasına ihtiyaç kalmadığı görüşüne varmıştır. Sağlık Bakanlığımız çalışmalarını sürdürecektir.

3 yıldır çeşitli kapsamlarda uygulanan kapalı mekanlarda maske zorunluluğu kaldırılmıştır. Sadece toplu taşıma araçları ile sağlık kuruluşlarında maske uygulaması vakalar 1000'in altına düşene kadar devam edecektir. İleri yaşlardaki kişiler ile kronik hastalığı olanların maske kullanmaya devam etmeleri yönündedir. Kronik hastalığı olanlar ve yaşlılarımızın aşıları özellikle hatırlatma dozlarını ihmal etmemelerini önermektedir.’

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin