Bilim Kurulu maske ve HES'i kaldırdı, Prof. Dr. Bengi Başer'den kaos uyarısı geldi

2 Mart'taki Bilim Kurulu toplantısı sonrasında alınan kararlar tartışma yarattı. kuruldan çıkan kararla birlikte açık havada maske zorunluluğu kalktı. Kapalı alanlarda da havalandırma sistemi yeterliyse maske takılmayacak. HES kodu uygulaması da artık yok. İşte bununla ilgili Medyatava YouTube kanalına konuşan Prof. Doktor Bengi Başer'den çok dikkat çeken bir uyarı geldi: Kaos yaratacak

Google Haberlere Abone ol
Bilim Kurulu maske ve HES'i kaldırdı, Prof. Dr. Bengi Başer'den kaos uyarısı geldi

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Bilim Kurulu Toplantısı'nın ardından, yeni gelişmeler ve gündeme dair açıklamalarda bulundu.

"Size nihayet beklediğiniz haberleri vereceğim" diyen Bakan Koca, maske zorunluluğu, HES kodu uygulaması ve eğitim öğretimin salgında devamına ilişkin kritik açıklamalarda bulundu.

Yeni kararlara göre açık havada maske şartı kalktı. HES kodu uygulaması da kaldırıldı. 2 vaka görülmesi halinde sınıfın kapanmayacağı duyuruldu. Belirtisi olmayan kişilerden test zorunluluğu kalktı.

İşte bütün bunlarla ilgili Medyatava TV YouTube kanalına çok önemli açıklamalar yapan Prof. Dr. Bengi Başer, maskelerin kaldırılmasının doğru bir zaman olmadığını belirterek Hong Kong  örneği verdi ve kaos uyarısında bulundu.

İşte Başer'in yaptığı o açıklama

 

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin