Bilim kurgu gibi...Bunlar da yapay rahim tesisi

Yapay rahimler için tesisler kuruldu. Bilim insanları, 105 ila 120 gün boyunca sekiz cenin kuzu yetiştirmeyi başardı.

Google Haberlere Abone ol
Bilim kurgu gibi...Bunlar da yapay rahim tesisi

Bilim insanları, neredeyse bir asırdır doğurganlık oranlarının küresel ölçekte azaldığını bildirerek “Dünya çapında bir kısırlık krizi” olduğunu ifade ediyorlar. Buna çözüm olarak ise yapay rahimleri gösteriyorlar.

2017'de bilim insanları yapay bir rahim işlevi gören ve "BioBag" adında bir teknoloji ürettiler ve onu yavru bir kuzu yetiştirmek için kullandılar. Şimdi, aynı şeyin insanlar için nasıl yapılabileceğini gösteren yeni bir konsept açıklandı. Yakın zamanda yayınlanan görüntülerde gelecekte doğumun nasıl olabileceğini gösteriyor. 

Bu işin öncülüğünü yapan Hashem Al-Ghail, “bu teknolojinin bir gün geleneksel doğumun yerini alabileceğini düşündüğünü” söyledi ve bu durumun kısırlık krizine çözüm olacağını ifade etti.

Ayrıca Al-Ghaili'ye göre, EctoLife'ın suni rahim konsepti, gebe kalmakta zorlanan birçok kişi için yaşamı değiştireceğini ve kanser veya diğer komplikasyonlar nedeniyle rahmi ameliyatla alınmış kadınlar için mükemmel bir çözüm olduğunu ifade etti.

Bilim kurgu gerçeğe dönüşüyor

Bu teknoloji için tesisler kuruldu. Bu tesislerdeki laboratuvarlarda 400'e kadar büyüme kapsülü (yapay rahim) barındırılabiliyor. Çalışmanın arkasındaki bilim insanları, 105 ila 120 gün boyunca sekiz cenin kuzu yetiştirdiler. Ardından Mart 2021'de bir adım daha atılarak bilim insanları yapay rahimlerde on bir güne kadar fare embriyoları yetiştirebildiler.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin