Bilim İnsanı Kayıhan Pala Sağlık Bakanlığı'nın kararlarına sert çıktı ve uyardı: Yeni varyant çıkabilir!

Medyatava TV Gündem programına konuk olan bilim insanı Kayıhan Pala koronavirüs salgınının devam ettiğini hatırlatarak çarpıcı uyarılarda bulundu. Pala vaka sayılarının düşmesiyle bir rahatlama ortamının olduğunu ancak özellikle maske yasağını kaldırmanın erken ve belirsiz bir karar olduğunun altını çizdi. Bu kararla hastalığın yükünün arttığını söyledi, merkezi yönetimin kararlar alması gerektiğini vurguladı.

Google Haberlere Abone ol
Medyatava Özel Bilim İnsanı Kayıhan Pala Sağlık Bakanlığı'nın kararlarına sert çıktı ve uyardı: Yeni varyant çıkabilir!

Bilim İnsanı  Kayıhan Pala Medyatava TV Gündem programına konuk oldu ve koronavirüs salgınıyla ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Pala salgının hala devam ettiğini hatırlattı ortadan tamamen kalkması için çaba gerektiğini vurguladı.

Vaka sayılarının düşmesiyle bir rahatlama ortamının olduğunu ancak özellikle maske yasağını kaldırmanın erken ve belirsiz bir karar olduğunun altını çizdi. 

2020 yılının ölümleri, vaka sayılarının belirsizliğini koruduğunu hatırlatan Kayıhan Pala, "Demek ki gizlenecek bir şey var." ifadelerini kullandı. Yanlış ve erken kararlar alındığını kaydeden Pala böyle devam ederse Dünya Sağlık Örgütü verileri de göz önüüne alınınca yeni varyant riskinin mümkün olduğunu söyledi. Konuya ilişkin çarpıcı ifadeler kullandı.

İşte o açıklama:

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin