Bilim dünyası şakın. Ay düşündüğümüzden 40 milyon yıl daha yaşlı

Bilim dünyasını şaşırtan yeni araştırmalar, uzayın gizemli sırlarını açığa çıkarırken Ay'ın yaşının tahminlerden 40 milyon yıl daha fazla olduğunu gösteriyor.

Google Haberlere Abone ol
Bilim dünyası şakın. Ay düşündüğümüzden 40 milyon yıl daha yaşlı

Yakın zamanda yapılan bir araştırma, bilim dünyasını hayrete düşürdü. Araştırmaya göre Ay’ın önceden düşünülenden çok daha yaşlı. 1972 yılında Apollo 17 astronotları tarafından toplanan örnekler üzerinde araştırmacılar, çalışmalarını yürüttüler. Yapılan bu çalışmaların sonucunda bilim insanları, Ay’ın 4,46 milyar yaşında olabileceğini öne süren bir analiz gerçekleştirdi. 

shiftdelet.net'teki habere Analizlerin neticesinde çıkan bu rakamla Ayın tahminlerden 40 milyon yıl daha yaşlı.

40 MİLYON YIL DAHA YAŞLI!

Bilim insanları, ay yüzeyinden alınan regolit adı verilen tozlu malzeme örneğiyle bulunan küçük iz mineral kristalleri olan zirkon kristalleri üzerinde bir araştırma yaptılar. Northwestern Üniversitesi’nden araştırmacılardan Dieter Isheim, bu konuyla ilgili bir açıklama yaptı:

Bu çalışma, son insanlı ay misyonunun Dünya’ya döndüğü 1972’den bu yana kaydettiğimiz muazzam teknolojik ilerlemenin bir kanıtıdır. 

Bu örnekler yarım yüzyıl önce Dünya’ya getirildi. Ancak atom sondalı tomografi de dahil olmak üzere gerekli düzeyde mikroanaliz yapmak için gerekli araçlara ancak bugün sahibiz.

 

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Etiketler araştırma
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin