Bildiğiniz mozaik keklere asla benzemiyor: Yumuşacık kıvamlı bu lezzete hayran kalacaksınız. Mozaik kek nasıl yapılır?

Hem lezzetli hem de çok pratik mozaik kek yapmanın formülü bulundu. Bu tarif sayesinde çayın, kahvenin yanı asla boş kalmayacak...

Google Haberlere Abone ol
Bildiğiniz mozaik keklere asla benzemiyor: Yumuşacık kıvamlı bu lezzete hayran kalacaksınız. Mozaik kek nasıl yapılır?

Malzemeler;

150 gr tereyağı
1 su bardağı toz şeker
4 adet yumurta
1 çay bardağı süt
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2 su bardağı un
2 yemek kaşığı kakao
2 yemek kaşığı süt

Yapılışı;

İlk olarak uygun bir çırpma kabının içerisine oda sıcaklığındaki 150 gram tereyağı ve 1 su bardağı toz şekeri iyice çırpalım.

Şeker iyice eridikten sonra içerisine 1 yumurta ilave edelim ve tekrar çırpalım. Bu şekilde toplamda 4 adet yumurtayı teker teker ilave ederek çırpma işlemini tamamlayalım.

Ardından kekin içerisine 1 çay bardağı sütü ekleyerek karıştıralım ve kuru malzemelerden 2 su bardağı un, 1 paket vanilya ve bir paket kabartma tozunu da ekleyip son kez çırpalım.

Bu noktada unun karışmasını sağlamak yeterli olacak. Bu işlemi dilerseniz spatula yardımıyla da pratik şekilde gerçekleştirebilirsiniz.

Yoğun kıvamlı bir hamur elde edeceksiniz. Hamur bir kısmını ayrı bir kabın içerisine aktarın. Ayırdığınız kek hamurunun içerisine  2 yemek kaşığı kakao ve 2 yemek kaşığı sütü ekleyerek çırpalım.

Baton kek kalıbının içerisine yağlı kağıdı serdikten sonra, sade kek hamurundan kek kalıbının içerisine dökelim.

Ardından kakaolu kek kalıbından dökelim ve hamur bitinceye dek bu işlemi gerçekleştirelim. Tüm hamur bittikten sonra  olarak çöp şiş veya kürdan yardımıyla hamurun üzerine 'S' çizerek mozaik şeklini verelim.

180 derece fırında alt üst fansız ayarda 55 dakika pişmeye bırakalım. Kek piştikten sonra fırından alalım ve soğuması için bekletelim.

Afiyet olsun...

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin