Bild'den olay manşet: 'Nazi şeytan şık giyindi'

Alman gazete, "Şeytan şık giyindi" haberinde işkadını gibi giyinen sanığın cezaevinde pop star gibi muamele gördüğünü yazdı.

Google Haberlere Abone ol
Bild'den olay manşet: 'Nazi şeytan şık giyindi'

Almanya'da 8'i Türk 10 kişiyi öldüren ırkçı Neo-Naziler'in yargılandığı NSU davasında yeni bir erteleme kararı çıkması, ülke basınında da geniş yankı uyandırdı. Neredeyse tüm gazetelerin manşetten verdiği haberlerde özellikle başsanık Beate Zschaepe'nin rahat tavırları ele alındı. Duruşmada çiklet çiğnemesi, sanıklara ve hakimlere sırtını dönmesi gibi küstah tavırlarıyla tepki çeken Zschaepe'nin giyinişi de ele alındı. Bild gazetesi, ilk duruşmaya işkadını giyimiyle geldiğini, çevresine gülümsediğini, ancak kötü bakışlarını saklayamadığını yazdı. "Şeytan şık giyindi" başlığıyla verilen haberde, bir işkadını giyimini andıran siyah elbise ve ayakkabılarla salona girdiğini yazdı. 



ÖZEL GİYİNDİRMİŞLER 

Zschaepe'nin giyim tarzını Bild için analiz eden Bremen Üniversitesi Hukuk Psikolojisi uzmanlarından Prof. Dr. Dietmar Heubrock, "Bu Zschaepe'nin giyim tarzı değil. Görülen o ki, savunmacıları kendisini ilk duruşma için özel giyindirmişler. Giyimle verilmek istenen mesaj, Zschaepe'nin bir suçlu olmadığı, daha çok savunmanın bir parçası olduğu yönünde. Dış görünüm olarak aynı avukatlarının giyimine benzetmişler" dedi. Başsanığın komşu hücresinde yatan kadın mahkumla da konuşan Bild, onun kahraman gibi muamele gördüğünü yazdı. Birkaç gün önce cezaevinden salıverilen Manika M. adlı 31 yaşındaki kadın mahkum, "Diğer mahkûmlar Zschaepe'ye küçük bir kraliçe gibi davranıyorlardı. Bazıları kendisinden çok korkuyordu, bazılarıysa onu pop star olarak görüyordu. Göçmen kökenli bir mahkûm kendisine pasta yapıyordu, bir Yunan mahkum ise Zschaepe'ye sigara buluyordu" dedi. Monika M, hapishaneye çok sayıda mektup geldiğini ve bunların büyük çoğunluğunun Zschaepe'ye gittiğini kaydetti ve şöyle devam etti: "Kendisine evlilik teklif edenler bile vardı. Bir tanesini bize göstermişti. Adam ona övgü dolu cümleler sarf etmişti." 



Haberin devamı için tıklayın


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin