Bilal Erdoğan bir gazeteciyi daha davalık etti

Cumhurbaşkanı'nın oğlu, hangi gazeteciye dava açtı?

Google Haberlere Abone ol
Bilal Erdoğan bir gazeteciyi daha davalık etti

17 ve 25 Aralık yolsuzluk operasyonlarının ardından muhalif birçok gazeteciye dava açan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan, son olarak Yeniçağ gazetesi köşe yazarı Ahmet Takan'a dava açtı.



Kendisine "2 Eylül'de çıkan "Cumhuriyetin Savcısı değiller" başlıklı köşe yazısı nedeniyle dava açılan Takan, davayı bugünkü köşesine 'Onur belgem' başlığıyla taşıdı.



İşte, Takan'ın o yazısı:



Onur belgem...



Bilal oğlan beni  dava etti.. Bunu da kendime onur saydım!.. Recep Erdoğan akraba ve yandaşlarının bana açtığı ilk dava değil. Bugüne kadar, kaç cepheden her türlü nice saldırıları göğüsledik. Anlayışım gereği, hiçbirini ailem ve gazete yönetimi dahil kimseyle paylaşmadım. Gazetemizin dünkü  “baskı ve sansür” haberine ilaveten Erdoğan ve efradının nasıl bir korkaklık ve acziyet içinde olduklarını, içinde bulundukları acınacak hale belge olsun diye bu satırları kaleme alıyorum.



Bilal oğlan bana niye dava açmış?



2 Eylül’de çıkan  “Cumhuriyetin Savcısı değiller” başlıklı yazım yüzünden. O gün; İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, aralarında Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Necmeddin Bilal Erdoğan’ın da bulunduğu rüşvet ve yolsuzluk soruşturması kapsamındaki 96 şüpheli hakkında takipsizlik kararı veriyor.. Ben de gazeteci olarak ana muhalefet lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun görüşlerini alıp söylediklerinin noktasına, virgülüne dokunmadan yazıyorum. Biz gazetecilerin tırnak içi dediği haber türü..

Ne yapacaktım yani!.. Alışık oldukları yandaş ve havuz medyasındaki uşakları gibi papağanlarından görüş alıp methiyeler mi düzecektim?..



Yazının tamamını okumak için tıklayınız.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin