BİBER GAZI YİNE SAHNEDE

İstanbul Büyükşehir Belediyesine grev kararını asmak için Edirnekapı'da toplanan, Türk-İş'e bağlı Tüm Belediyeler ve Genel Hizmetler İşçileri Sendikası (Belediye-İş) üyesi işçilere polis biber gazıyla müdahale etti.

Google Haberlere Abone ol
BİBER GAZI YİNE SAHNEDE

A.A.


İstanbul Büyükşehir Belediyesine grev kararını asmak için Edirnekapı toplandıktan sonra Saraçhane'ye yürümek isteyen Türk-İş'e bağlı Tüm Belediyeler ve Genel Hizmetler İşçileri Sendikası (Belediye-İş) üyesi işçilere polis müdahale etti.



Edirnekapı'da toplanan işçiler, polisin barikat kurduğu güzergahın yanındaki caddeden 2 ayrı koldan yürüyüşe geçmek istedi. Güvenlik kuvvetleri, 2 gruba ayrılarak yürümek isteyen işçilere, biber gazı ve panzerlerden sıkılan tazyikli su ile müdahalede bulundu.


Polisin müdahalesi üzerine ilerleyemeyerek alanda yaklaşık 20 dakika daha bekleyen gruba, polislerce tekrar müdahale edildi.


Polisin, cop, tazyikli su ve biber gazıyla müdahalesi sonucu, grubun büyük çoğunluğu dağıldı. Alandan ayrılan bu kişiler, çeşitli yönlerden İstanbul  Büyükşehir Belediyesinin bulunduğu Saraçhane'ye ulaşmaya çalışıyor.


Bu arada, sıkılan su ve biber gazından bazı basın mensupları da etkilendi. Ayrıca, aileleriyle gelen bazı çocukların korkarak ağladıkları dikkati çekti.


Edirnekapı'da kalan küçük bir grubun bekleyişi ise sürüyor.


Türk-İş 1. Bölge Temsilcisi Faruk Büyükkucak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaşanan bu olayın “işçilere karşı tahammülsüzlüğün göstergesi olduğunu” söyledi.


Büyükkucak, “İşçiler, halkı rahatsız etmeden, tek koldan yürüyerek bugün son gün olan grev kararını asmak istediler. Amaçları kamuoyu oluşturarak belediyeyi biraz daha sıkıştırıp, biraz daha zorlayarak toplu sözleşmeyi imzalamaktı ama polis şiddet uyguladı. Türk-İş olarak bu durumu şiddetle kınıyoruz” dedi.


www.hurriyet.com.tr

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin