Beyoğlu'nda kan donduran cinayet! Kadının bileziklerini çalmak için boğazını kestiler. Böyle canilik olmaz dedirten hırsız yakalandı

Beyoğlu'nda 2 hırsız evine girdikleri kadının boğazını keserek öldürdükten sonra kolundaki bilezikleri çalarak kaçtı. Polis, şüphelileri yakalamak için çalışma başlattı.

Google Haberlere Abone ol
Beyoğlu'nda kan donduran cinayet! Kadının bileziklerini çalmak için boğazını kestiler. Böyle canilik olmaz dedirten hırsız yakalandı

Olay, Kulaksız Mahallesinde dün saat 17.00 sıralarında meydana geldi. İddiaya göre, Yağhanesi Sokak'taki 3 katlı binanın giriş katında oturan Mevlüde A.(65)'nın evine 2 hırsız girdi. Mevlüde A.'nın uyuduğunu gören hırsızlar, kolundaki bilezikleri almak istedi. Şüpheliler kadının koluna dokunduğu sırada uyandı. Kadınla şüpheliler arasında bir süre boğuşma yaşandı. Şüphelilerden biri yanındaki bıçakla Mevlüde A.'nın önce bileğini ardından boğazını keserek öldürerek bilezikleri aldı. Ardından şüpheliler olay yerinden uzaklaştı.  Bağrışmaları duyan apartman sakinleri 2 çocuk annesi Mevlüde A.nın dairesine gittiklerinde kadının yerde hareketsiz yattığını gördü. Binadakiler polis ve sağlık ekiplerine haber verdi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri Mevlüde A.'nın hayatını kaybettiğini belirledi. Olay yeri inceleme ekipleri dairede incelemeler yaptıktan sonra ceset Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Polis ekipleri şüphelileri yakalamak için çalışma başlattı.

Mahalle sakini Ercan Emanetoğlu "Hırsızlar kadının boğazını kesmişler. Polisler gereken delilleri alıp gittiler. Biz insanların bağrışmasına geldik. Sağlık ekipleri geldi kadına müdahale etti. Bileziklerini almışlar galiba" dedi. Mahalle sakini başka bir kişi ise "Bir kadın geldi. 'Abi yardım eder misin' dedi . Olay yerine gittim, baktım kadın yerde yatıyordu. Sırtında boğazında ve kalbinde yara vardı. Kolundaki bilezikleri almışlar galiba" diye konuştu.

OĞLU SİTEM ETTİ

Adli Tıp Kurumu önünde annesinin cenazesini bekleyen Aluçlu'nun oğlu İsmail Muammer Aluçlu, "İçerde bir arbede, boğuşma olmuş ondan sonrasına ilişkin fazla bir bilgi yok. Annemin kolunda bir tane bileziği vardı onu da almışlar. Bu kadar basit olmaması lazım, söyleyecek söz bulamıyorum" dedi. 

ZANLI YAKALANDI 

İncelemede, 3 katlı binanın giriş katındaki daireye hırsızlık amacıyla giren şüpheli Baran Ü. (26) ile kendisini fark eden ev sahibi Mevlüde Aluçlu arasında kısa süreli boğuşma yaşandığı belirlendi. Boğuşma sırasında şüphelinin, Aluçlu'yu, boğazını ve boynunu bıçakla keserek öldürdüğü, ardından olay yerinden kaçtığı tespit edildi.

Şüphelinin, maktulün kolundaki bileziği alarak kuyumcuda 11 bin 300 liraya sattığı öğrenildi.

Polis, şüphelinin, olayın ardından tekrar olay yerine geldiğini ve ayrıldığını belirledi.

Ekipler, aynı zamanda ölen kişinin karşı komşusu olduğu ve sık sık Mevlüde Aluçlu'nun yanına gidip geldiğini tespit ettiği şüpheli Baran Ü'yü yakaladı.

Gözaltına alınan zanlı, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Öte yandan çevredeki bir güvenlik kamerası tarafından kaydedilen görüntülerde, şüphelinin motosikletle evin önüne gelmesi, kısa bir telefon görüşmesi yapması ve daha sonra elinde bir poşetle geldiği motosikletle bölgeden uzaklaşması yer aldı. Zanlının bileziği kuyumcuda bozdurması da görüntülere yansıdı.

Kaynak: DHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin