Beyoğlu Sahaf Festivali kitapseverlerle buluştu

Festival alanına kurulan sahnede yazarlar, ziyaretçilerle buluşacak.

Google Haberlere Abone ol
Beyoğlu Sahaf Festivali kitapseverlerle buluştu

Festivalin açılışıdolayısıyla Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan veİstanbul BüyükşehirBelediyesi Kültür DaireBaşkanı Abdurrahman Şen tarafından basın toplantısı gerçekleştirildi.



Demircan, kitap ve sahafkültürünün, kültür sanathayatının önemli yapı taşlarından birini oluşturduğunu belirterek, festivalile Beyoğlu'nun Türkiye gündemine kitapla, sahafla taşınmasınıistediklerini ifade etti. Kitapların en kolay, en doğru ve en cazip şekildesunulduğu ortamlardan birinin, sahaf festivali olduğunu kaydedenDemircan, "Kıymetli sahaflarımız Nedret İşli, Lütfü Seymen, Asuman Bektaş, Lütfü Bayer gibi birçok usta sahafı başka hiçbir yerde böyle yan yana bulamıyoruz. Sahaf Fesitvali, bir üniversite dersi gibidir. Burada öğrenilecek çok ama çok şey var. Beyoğlu Sahaf Festivali'ni biraz daimparatorluk sarayının hazine dairesi gibi görüyorum. Burada her türlümücevher var; üstelik çok ucuz" dedi.



Demircan, kitapçılar ve sahafların yanı sıra Beyoğlu'nun kültür sanathayatına önemli katkı sağlayan festivalde yer alan sahaflardan ücrettalep edilmediğini söyledi.



7. Beyoğlu Sahaf Festivali, 19 Ekim'e kadar Tepebaşı'nda devam edecek.



Festival boyunca, kitapların yanı sıra tarihe tanıklık eden dergiler, eskiye ait yazılar, eski fotoğraflar, film, tiyatro afişler , nadide levhalar, mektuplar, kartpostallar ve özel koleksiyonlar da stantlardameraklılarının ilgisine sunulacak. 



 DHA


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin