Beyoğlu Belediyesi'nin iftar davetine katılan Ahmet Hakan'dan iftar notları!

Hürriyet köşe yazarı, bugünkü köşesine Taksim iftarından notları taşıdı.

Google Haberlere Abone ol
Beyoğlu Belediyesi'nin iftar davetine katılan Ahmet Hakan'dan iftar notları!

Dün akşam Beyoğlu Belediyesi tarafından düzenlenen ve Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan'ın davetlisi olarak iftar yemeğine katılan Hürriyet köşe yazarı Ahmet Hakan, Taksim iftarından notları kaleme aldı. Davete başka hangi gazetecilerin katıldığını ve davette neler yaşandığını köşesine taşıyan Hakan'ın bugünkü yazısı şu şekilde:



"Taksim iftarından notlar



-ÖNCE Gezi Parkı’nı şöyle bir dolaştım, ardından da Gezi Parkı’nın bir köşesinden baktım iftar davetinin verildiği alana: Beyaz örtülü masalar, cicili bicili konuklar, görkemli sahne, dev ekranlar falan... Her şey ama her şey hazırdı.

-Gezi’den yavaşça indim aşağı ve kimselere çaktırmadan daldım iftar alanına...

-Bir görevlinin yardımıyla yerimi buldum: Yerim koskocaman protokol masasında, ‘Ruhani’ liderlerin tam karşısında, Fehmi Abi’nin tam yanındaydı.

-Yerime oturur oturmaz başladım etrafı kesmeye: Ali Rıza Demircan Hoca ile Abdülaziz Bayındır Hoca yan yana... İstanbul Müftüsü ile Fener Rum Patriği yan yana... Kadir Abi ile Vali Mutlu yan yana... 

-Candaş Tolga’yı gördüm, kapkara sakallarıyla yaşından büyük gösteriyordu... Nazlı Ilıcak’ı gördüm, Bodrum işi açık renk keten kıyafetiyle yaşından küçük gösteriyordu...

-CNN Türk’ün Genel Müdürü Barış Tünay ile göz göze gelmemeye özen gösterdim... “Nasıl olsa boş geziyorsun, gel programlara başla” demesin diye...

-Ezanı beklerken Abdülaziz Bayındır Hoca, bana dönüp “İftar başladı aslında” dedi... Şöyle karşılık verdim kendisine: “Ben iftar ve imsak saatlerinde Ali Rıza Demircan Hoca’ya uyarım”... Ses etmedi.

-Bizim dini kültür ve geleneğimizde yemekten sonra dua edilir... Amerikan filmlerinin etkisi midir bilmiyorum ama son zamanlarda yemekten önce de yemek duası yapma modası başladı... Taksim İftarı’nda da bu yeni âdete uyuldu, yemekten önce de dua edildi... Baktım bizim namlı hocalar, bu duaya iştirak etmeyip yemeklerini yediler, sadece yemekten sonra edilen duaya iştirak ettiler.

-Dua edilirken “Ruhaniler” ellerini açmamışlardı. Ama “Amin” demeyi ihmal etmiyorlardı.

-Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan davet sahibi olarak organizasyonda bir aksaklık çıkmasın diye doğru dürüst yemek yiyemeden heyecanla koşturup durdu ortada... 

-Şu açıdan çok takdir ettim bu iftar davetini: Uzun nutuklar atılmadı, protokol konuşmalarına yer verilmedi. Sadece Ahmet Misbah Demircan, davet sahibi olarak kısa bir konuşma yaptı.

-Ve davetin sürprizi: Ara Güler, sahneye çıkıp iftar alanının fotoğraflarını çekti... 

-Bir ara İlber Hoca’yı gördüm, telaşlıydı ve bir yerlere yetişmeye çalışıyordu. “Hayrola? Teravihe mi?” dedim. Güldü.

-Yemekten sonra The Marmara Oteli’ne çaya davet edildik... Ruhaniler ile falan...

-Çay sohbetinde Vali Mutlu, konuyu Gezi olaylarına getirdi... İlk günkü heyecanını koruyarak anlatıyordu olup bitenleri... Arada “çıkıntılık” yapıp aykırı şeyler söyledim, sorular sordum. Biraz kızdı bana galiba ama pek renk vermedi.

-Şu ana kadar üç iftar davetine katıldım: “Yeryüzü İftarı”, “CHP iftarı” ve “Taksim iftarı”... Üçünün de tadı ayrıydı... Aralarında bir ayrım yapamayacağım."



Ahmet Hakan'ın köşe yazısının tamamını okumak için tıklayınız. 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin