Beyazlayan saçlarınızı boya kullanmadan bu doğal yöntemle eski haline döndürün: Çöpe atmadığınız her bir kabuk saçlarınızdaki beyazların yok olmasını sağlıyor. Patates kabuğu ile beyazlayan saçı eski haline döndürmek mümkün mü?

Kadın erkek fark etmeksizin hemen hemen en muzdarip olduğu konulardan bir tanesi saçlarda oluşan beyazlamalardır. Saçlarda oluşan beyazlar kişinin öz güveninin hayli düşmesine neden olurken, beyazlayan saçlarınızı boya kullanmadan eski haline bu yöntemle mümkün!

Google Haberlere Abone ol
Beyazlayan saçlarınızı boya kullanmadan bu doğal yöntemle eski haline döndürün: Çöpe atmadığınız her bir kabuk saçlarınızdaki beyazların yok olmasını sağlıyor. Patates kabuğu ile beyazlayan saçı eski haline döndürmek mümkün mü?

İlerleyen yaş faktörü yahut genetik özellikler dolayısıyla kişinin saçlarında beyazlar oluaşabilmektedir. Bu beyazlar kişinin özgüveninde ciddi kayıpların yaşanmasına neden olurken, beyazlayan saçları eski haline döndürmek doğal yöntemlerle mümkün. 

Boya kullanmadan beyazlayan saç nasıl eski haline döndürülür?

Saçınıza boya uygulamasında bulunmadan beyazlarınızı yok etmeniz çeşitli kürler sayesinde mümkündür. Beyazlayan saçı eski haline döndürmeye yardımcı olan kürlerin başında şüphesiz patates kabuğu gelmektedir. Patates kabuğu ile hazırlayacağınız kür sayesinde saçınızda bulunan tüm beyazlardan kurtulabileceksiniz. İşte patates kürünün yapılışı ve saça olan etkileri...

Kabuklarını atmaktan vazgeçin

Patates insan sağlığına son derece faydalı gıdalardan bir tanesi olurken patatesin kabuklarının da birbirinden farklı pek çok faydası bulunmaktadır. Patates kabuğunun içeriğinde bulunan bileşenler kişinin saçlarında bulunan beyazların kısa süre içerisinde yok olmasına yardımcı olurken aynı zamanda saçlarda bulunan beyazların boya kullanmadan geçmesine yardımcı olmaktadır. 

Yemek yaparken patates kabuklarını atmak yerine pataes kabuklarını saklamanız akabind eaşağıda vereceğimiz kürü uygulayıp saçınızda kullanmanız, saçlarda bulunan beyazların yok olmasına yardımcı olacaktır. Saç beyazlamayı yok etmeye yardımcı olan patates kürü için şu adımları uygulayabilirsiniz.

Malzemeler;

8-10 adet soyulmuş patates kabuğu
2-3 su bardağı su
Gül suyu
Süzgeç
Sprey şişe

Yapılışı;

İlk olarak tencereyi ocağın üzerine alalım. Tencerenin içerisine 2 - 3 su bardağı su ilave edin. Suyu tencerenin içerisine ilave ettikten sonra suyun kaynamasını sağlayın. Su yeterli seviyede ısınında tencerenin içerisine 8 ile 10 adet patates kabuğunu ilave edelim.

Patates kabuklarını tencere içerisine ilave ettikten sonra tencerenin kapağını kapatın. Tencerenin kapağını kapattıktan sonra yarım kadar kaynamasını sağlayın. Yarım saatin sonrasında tencerenin altını akapatın ancak 20 dakika kadar suyun içerisinde kalmasını sağlayın. Ardından bir süzgeç yardımıyla kabuk ile suyu süzmeye başlayın.

Süzdüğünüz suyun içerisine küçük bir miktar gül suyu ilave edin. Gül suyunu ilave ettikten sonra suyun soğumasını sağlayın. Soğuyan suyu, içerisi temiz bir sprey şişesinin içerisine doldurun. Ardından saçınızı güzelce yıkayın ancak şampuanlama işleminden sonra saçınızı kremlemeyin. 

Yıkama işleminden sonra saçınıza herhangi bir ısı kullanmadan kurumasını sağlayın. Kuruyan saçınızı güzelce tarayın. Tarama işlemini gerçekleştirdikten sonra saçınızı küçük küçük tutamlara ayırın. Tutamlara ayırdıktan sonra hazırladığınız patates kürünü saçınıza güzelce sıkın.

Tüm saç tellerinizin patates kürüne bulanmış olduğundan emin olun. Bu durum patates kürünün etkisini gösterebilmesi açısından fazlasıyla önemlidir. Saçın tamamına hazırladığınız patates kürünü uyguladıktan sonra saçınızı saç kurutma makinesiyle güzelce kurutun.

Patates kürünü düzenli olarak saçınıza uyguladığınızda tüm beyazlardan kısa süre içerisinde yok olduğunu göreceksiniz. Boya kullanmadan saçınızda bulunan beyazların yok olmasını ve saçlarınızın eşit bir renk tonuna ulaşmasını sağlayabilmek için düzenli olarak patates kabuğu kürünü uygulamayı ihmal etmeyin. 

Pataes kürü yöntemini düzenli olarak uyguladığınızda saçlarınızda bulunan tüm beyazların kısa süre içerisinde yok olduğunu görecek ve saçlarınız güzel bir renge kavuşacak.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin