Beyaz Saray basın özgürlüğü çağrısı yaptı

ABD, Türkiye'de basın özgürlüğüyle ilgili uygulamalar konusunda "rahatsızlığını" bir kez daha ifade etti.

Google Haberlere Abone ol
Beyaz Saray basın özgürlüğü çağrısı yaptı

Beyaz Saray Sözcüsü Josh Earnest'e, günlük basın brifingi sırasında Zaman gazetesine kayyum atanmasından sonra Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan hakkında iddianame hazırlandığına dair iddialar soruldu. 



CNN Türk'te yer alan habere göre, Türk hükümetinin, medya kurumlarının editoryal faaliyetlerini kapama ya da bunlara müdahale etmek için kayyum atama yöntemini kullanmasından rahatsızlık duymaya devam ettiklerini söyleyen Earnest, "Medya şirketlerinin mali kaynakları ve faaliyetlerinin mahkeme kararıyla denetim altına alınmasının haber masası ya da haber kurumlarının editöryal politikaları üzerinde değişiklik yaratmaması gerekir. Türk hükümetini, adil yargılama ve yasalar altında eşit muamele ilkelerine tam saygı gösterilmesini güvenceye almaya çağırıyoruz" dedi.



Earnest, demokratik toplumlarda eleştirel görüşlerin susturulmaması, teşvik edilmesi gerektiğini dile getirirken, "Türk hükümeti yetkililerini attıkları adımların, ifade, toplanma ve basın özgürlüğü dahil olmak üzere Türk anayasasında yüceltilen evrensel demokratik değerleri desteklemesini garanti etmeye çağırıyoruz" diye konuştu.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin