Beşyüz görüntü teknisyeni Golby Tiyatrosu önünde iki gündür Holywood'u protesto ediyor

Medyatava Los Angeles muhabiri Fulya Diner, Golby Tiyatrosu önünde, Oscar Ödül Törenleri sırasında başlayan ve iki gündür hala devam eden 500 Hollywood işçisinin eyleminden bildiriyor.

Google Haberlere Abone ol
Beşyüz görüntü teknisyeni Golby Tiyatrosu önünde iki gündür Holywood'u protesto ediyor

Amerikan medyasının görmezden geldiği eylem şu sıralarda hala Golby Tiyatrosu önünde devam ediyor. Geçtiğimiz akşam yapılan Oscar Ödül törenlerinde Ang Lee nin yonetmenligini üstlendigi film "Life of Pi" (Pi'nin Yaşamı) en iyi Görüntü Efekti kategorisinde odül almıştı. 





Filmin görüntü efekti Rtyhm and Hues firması iki hafta önce iflasa gitti ve beşyüz çalışanı işsiz kaldı. Şirketin iflası olarak ise Effectlerin Hollywood'da gerçekleşmesi fakat daha ucuza geldiği için Taiwan ve Canada da o bolgenin film ekibiyle calişilmasinin bu iflasta büyük etken olduğu söyleniyor.



İşçiler bu iflas sonrası 500 kisi toplanip Hollywood'un is popitikasini ve Oscarlari protesto etti. Görüntü efekti sanatcilari, sağlik sigortasi, uzun vadeli iş kontraktlari ve yaptiklari işe saygi istiyorlar. Çalışanlar açtiklari pankartlardan birinde; "Bizsiz sizin filminiz sadece yeşil ekran olurdu" diye ünlü yonetmen Ang Lee ve produksiyon şiketi Rtyhm and Hues gönderme yaptılar. Protesto, twitter ve diger kanallarda yesil renkte paylasimlarla devam ediyor.



Fulya Diner / Medyatava Los Angeles




Sıradaki Haber İçin Sürükleyin