Beştepe'de asgari ücret toplantısı! Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Bakan Bilgin'in görüşmesi sona erdi. Gözler Erdoğan'da!

Milyonların beklediği asgari ücret için Erdoğan'da. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, asgari ücret zammıyla ilgili yaptığı toplantı sona erdi. 2023 için geçerli olacak asgari ücret tutarını Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklaması bekleniyor.

Google Haberlere Abone ol
Beştepe'de asgari ücret toplantısı! Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Bakan Bilgin'in görüşmesi sona erdi. Gözler Erdoğan'da!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin arasında 2023 yılında geçerli olması beklenen asgari ücret zammına ilişkin kritik görüşme Beştepe'de sona erdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin arasında gerçekleşen görüşme 21:45'te başlamıştı.

MASADA NELER VAR?

Erdoğan partisinin grup toplantısında Bakan Bilgin ile görüşeceğini ifade etmişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullanmıştı:

"Bakanımla, İşveren Sendikası Başkanıyla otururuz, konuşuruz, değerlendirmemizi yaparız. İnşallah hayırlı bir adım atarız, neticeye varırız. Herkesin her söylediğiyle adım atacak halimiz yok. Çünkü bizim sırtımızda küfe var. Sırtında küfe olmayanlar rahat konuşuyor ama bizim sırtımızdaki küfe 85 milyonun taşındığı bir küfe. Bunların hepsini düşüneceğiz; eğitimden sağlığa, adaletten emniyete, ulaşımdan bütün altyapı üstyapı sorunlarına kadar bunlar bir şeyle yapılacak değil mi? Tabii sırtında küfe olmayanlar bol bol atıp tutuyor."

ERDOĞAN AÇIKLAYACAK

Erdoğan grup toplantısında yaptığı açıklamada, "Büyük ihtimalle yarın (perşembe) asgari ücret konusunu da bakanımla bugün görüşmeleri yapmak suretiyle inşallah açıklayıp onu da yoluna koymuş olacağız" ifadelerini de kullandı.

BAKAN BİLGİN'DEN ENFLASYON MESAJI

Gözler Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın perşembe günü yapacağı asgari ücret konuşmasına kilitlenmişken, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'den bir asgari ücret paylaşımı geldi. Bakan Bilgin sosyal medya hesabından, "Siz üretin, biz enflasyonla mücadele ederiz… Sıradaki Dosya: Asgari Ücrete Azami Fedakârlık!" paylaşımında bulundu.

 

Asgari ücret boyunca süren toplantı maratonunda çeşitli rakamlar gündeme gelmiş, son yapılan toplatıda da işçi temsilcisi Türk-İş, taleplerini 9 bin TL olarak açıklamıştı. 

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin