Beşiktaş'ın 35'inci Başkanı Hasan Arat oldu. Geçmiş gün yüzüne çıktı. Süleyman Seba da oyunu ondan yana kullanmıştı. Hasan Arat kimdir?

Beşiktaş Kulübü'nün olağanüstü genel kurulunda Hasan Arat, rakibi Serdal Adalı'yı geçerek başkanlığa seçildi. Kulübün 35'inci başkanı olan Hasan Arat'a zamanında Beşiktaş'ın onursal başkanı Süleyman Seba'nın da destek verdiği ortaya çıktı.

Beşiktaş'ın 35'inci Başkanı Hasan Arat oldu. Geçmiş gün yüzüne çıktı. Süleyman Seba da oyunu ondan yana kullanmıştı. Hasan Arat kimdir?

Beşiktaş Kulübünün olağanüstü genel kurulunda Hasan Arat, rakibi Serdal Adalı'yı geride bırakarak başkanlığa seçildi.

Toplam 21 sandıkta da Serdal Adalı'yı geçen ve kullanılan oyların 7bin 271'ini alan Hasan Arat, başkanlığa seçildi. Arat, siyah-beyazlı kulübün 35. başkanı oldu.

Hasan Arat'ı ünlüler, taraftar ve siyasiler peş peşe tebrik etti. Fakat aslında ona geçmişte en büyük desteği siyah beyazlı kulübün onursal başkanı Süleyman Seba vermişti.

SEBA'NIN OYU DA HASAN ARAT'A

2000 yılında yapılan Beşiktaş Başkanlık Seçiminde Hasan Arat, Serdar Bilgili ile yarışmış, Süleyman Seba "1 tane oyum var, o da Hasan Arat'adır" diyerek kendisine destek olmuştu.

HASAN ARAT SEBA'YI UNUTMADI

Bu sözlerin üzerinden 23 yıl geçti. Hasan Arat 23 yıl sonra bile Seba'yı unutmadı. Başkanlık yarışını kazanan Arat dün yaptığı konuşmada, "Süleyman abi, evlatların emaneti almaya geliyor" ifadesini kullandı.

HASAN ARAT KİMDİR?

Hasan Arat, 1959 yılında Adana'da doğdu. Liseyi Haydarpaşa Lisesi'nde bitirdi. İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi'nden mezun oldu.

Hasan Arat, 7 yıl boyunca profesyonel basketbol oynadı. Kariyerine Adana Demirspor'da başladıktan sonra 1977'de transfer olduğu Beşiktaş'ta 5 yıl forma giydi.

Arat, 1996 yılında Ekonomist Dergisi, Türkiye Milli Prodüktivite Merkezi ve Dünya Gazetesi tarafından "Yılın İşadamı" ödülüne layık görüldü.

Arat, 1998-2000 yılları arasında Beşiktaş Kulübünde Süleyman Seba başkanlığındaki yönetim kurulunda ikinci başkanlık görevinde bulundu. Hasan Arat, İstanbul'un 2020 Olimpiyat Oyunları ve Paralimpik Oyunları'na aday olması sürecini yönetti.

İstanbul'un 5. olimpiyat adaylığı olan bu süreçte şehrin finale kalması ve gösterilen başarının ardından Hasan Arat, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) Başkan Yardımcısı, Avrupa Olimpiyat Komitesi (EOC) İcra Kurulu Üyesi, Uluslararası Olimpiyat Komiteleri Birliği (ANOC) Pazarlama ve Yeni Finans Kaynakları Komisyonu Üyesi, Uluslararası Olimpiyat Komitesinin (IOC) Finans ve Pazarlama Komisyonu Üyesi ve 2020 Olimpiyat İhale Prosedürü Çalışma Grubu'nun dokuz üyesinden biri olarak uluslararası tanınırlığa sahip bir spor yöneticisi haline geldi.

Temmuz 2019'da Polonya'nın Malopolska bölgesinde ve Krakow'da düzenlenen 2023 Avrupa Oyunları için EOC tarafından Koordinasyon Kurulu Başkanı olarak seçildi ve 2023 Avrupa Oyunları'nın başarı ile tamamlanması dolayısıyla fahri vatandaşlık unvanı aldı.

Kasım 2019'da Dünya Atletizm Konseyi İcra Kurulu'na kabul edilen Hasan Arat, bu kurumda İcra Kurulu Risk Komitesi Başkanı olarak görev yapmaya devam ediyor.

Hasan Arat, çok yönlü bir gayrimenkul yatırım ve geliştirme şirketi olan Novo Invest'in ortağı ve yönetim kurulu başkanı, Londra ve İstanbul merkezli bağımsız bir kurumsal finansman ve birleşme & satın alma danışmanlık firması olan Dome Group'un kurucusu ve ortağı, Türkiye ve dünya lüks moda dünyasının önemli kuruluşlarından Beymen Group'un ise yönetim kurulu başkan yardımcısıdır.

Arat, evli ve iki çocuk babasıdır.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin