Beşiktaş Giresunspor maçındaki pozisyon olay oldu. Aboubakar'ın hareketi nasıl gözden kaçtı: Yayıncı kuruluş 'normal' dedi hakem Atilla Karaoğlan VAR uyarmadı savunması yaptı

Beşiktaş - Giresunspor maçında bir VAR skandalı daha yaşandı. Beşiktaş'ın 3-1 kazandığı maçın ikinci yarısındaki pozisyon gündeme damga vurdu. Pozisyon yayıncı kuruluş tarafından ekrana verilmedi, hakem pozisyonu es geçti, VAR ise uyarıda bile bulunmadı. Yayıncı kuruluş tv100.com spor editörüne yaptığı açıklamada 'teknik yetersizlik' vurgusu yaptı. Hakem Atilla Karaoğlan ise "Sırtım dönüktü görmedim. VAR da uyarmadı" savunmasında bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Beşiktaş Giresunspor maçındaki pozisyon olay oldu. Aboubakar'ın hareketi nasıl gözden kaçtı: Yayıncı kuruluş 'normal' dedi hakem Atilla Karaoğlan VAR uyarmadı savunması yaptı

Beşiktaş - Giresunspor maçında bir VAR skandalı daha yaşandı. Beşiktaş'ın 3-1 kazandığı maçın ikinci yarısındaki pozisyon gündeme damga vurdu. Pozisyon yayıncı kuruluş tarafından ekrana verilmedi, hakem pozisyonu es geçti, VAR ise uyarıda bile bulunmadı.

Yayıncı kuruluş tv100.com spor editörüne yaptığı açıklamada 'teknik yetersizlik' vurgusu yaptı. Hakem Atilla Karaoğlan ise "Sırtım dönüktü görmedim. VAR da uyarmadı" savunmasında bulundu.

POZİSYON EKRANA GETİRİLMEDİ!

Spor Toto Süper Lig'de dün akşam oynanan Beşiktaş, Giresunspor'u evinde ağırladı. Siyah Beyazlıların 3-1 kazandığı karşılaşmaya ikinci yarıdaki pozisyon damgasını vurdu. Beşiktay takım kontra atağa çıkarken Aboubakar'ın Giresunsporlu futbolcuya yaptığı hareket çok tartışıldı. Ancak olay olan pozisyon yayıncı kuruluş tarafından net bir şekilde ekrana getirilmedi. 

"ABOUBAKAR YUMRUĞU TÜRK FUTBOLUNA ATTI"

Giresunspor Başkan Vekili Ferhat Karademir yaptığı açıklamada "Aboubakar yumruğu bize değil Türk futboluna atmıştır. Birkaç hafta önce kafa atan oyuncuya kırmızı vermemek için abartıyor diyerek VAR hakemlerine karşı gelecek kadar Beşiktaş'ı korumaya çalışan hakemi bu maça verme sebebiniz belli oldu." dedi.

"ADAM NAKAVT OLUYOR, KESİN KIRMIZI KART"

Yaşanan pozisyonun cezasız kalması hatta yayıncı kuruluş tarafından ekrana getirilmemesi spor yorumcularının ve eski hakemlerin de sert eleştirilerine neden oldu.   

Erman Toroğlu: "Adam nakavt oluyor, kesin kırmızı kart. Hani adalet abi? VAR bunu çağırmıyorsa, kasıt var. Aboubakar rakibine tokat mı yumruk mu geçiriyor. Bu pozisyon niye gelmez? İşte bunlar olunca insanın midesi bulanıyor. Herkes zaten öküz altında bir buzağı arıyor ama bırakın öküz altındaki buzağıyı koskoca öküz gibi pozisyonları göstermiyorlar.

Ahmet Çakar: Aboubakar yumruğu vuruyor ve hayat devam ediyor! Aboubakar'ın rakibinin ensesine attığı yumruğu yayıncı kuruluş niye gizledi! VAR hakemlerine muhtemelen bildirmediler. Hepiniz operasyon yapıyorsunuz!

Fırat Aydınus: Aboubakar'ın pozisyonu şiddetli hareketten dolayı kırmızı kart.

Beşiktaş Giresunspor maçındaki pozisyon olay oldu. Aboubakar'ın hareketi nasıl gözden kaçtı: Yayıncı kuruluş 'normal' dedi hakem Atilla Karaoğlan VAR uyarmadı savunması yaptı

YAYINCI KURULUŞTAN AÇIKLAMA

Pozisyonun net bir şekilde ekrana getirilmemesinin ardından yayıncı kuruluş ile iletişime geçen tv100.com spor muhabiri Mehmet Batuhan Ağır şu bilgilere ulaştı: "Topsuz alanda olan bir pozisyon ve kontra atak. Yakın çekim olmaması kadar normal bir durum yok. Normalde top oyundayken kameralar, özellikle yakın çekim yapabilen kameralar genellikle topa odaklanır. Bazen sezmen, hissetmen gerekir pozisyonu ve futbolcuyu. Yine de o görüntü çekilebilirdi.

Her futbolcunun yakın plandan sürekli çekilmesi için 22 tane yakın çekim yapan kamera lazım ki böyle bir durum dünyada yok. Yayıncı kuruluş görüntüyü VAR'a göndermedi diye bir durum olamaz. Herhangi bir görüntü mevcutsa VAR' odasında da mevcuttur. Hatta VAR sistemi görüntü geniş açıda olsa dahi, anlık yakınlaşırma özelliği ile yakınlaştırabilir. Bu sistem VAR odasında bulunuyor." 

HAKEM KARAOĞLAN NE SÖYLEDİ?

tv100.com spor muhabiri Mehmet Batuhan Ağır'ın özel haberine göre karşılaşmanın ardından maçın hakemi Atilla Karaoğlan'ın yakın çevresine, "Ani gelişen bir ataktı. Ben pozisyonu izlerken, onlar orta sahada olduğu için pozisyona sırtım dönüktü. O yüzden görmedim. VAR'dan da uyarı gelmedi" dediği iddia edildi.

Kaynak: tv100.com
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin