Beşiktaş Eski Belediye Başkanı Murat Hazinedar hakkında yolsuzluk ve rüşvet soruşturması. Murat Hazinedar için gözaltı kararı çıktı aranıyor

Beşiktaş Eski Belediye Başkanı Murat Hazinedar hakkında yolsuzluk ve rüşvet soruşturması başlatıldı. 16 kişi gözaltına alınırken eski başkan Hazinedar hakkında gözaltı kararı olduğu ve arandığı öğrenildi.

Google Haberlere Abone ol
Beşiktaş Eski Belediye Başkanı Murat Hazinedar hakkında yolsuzluk ve rüşvet soruşturması. Murat Hazinedar için gözaltı kararı çıktı aranıyor

İstanbul Mali Şube eski Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar'a yönelik yolsuzluk ve rüşvet operasyonu başlattı. Hazinedar'ın eski ekibinden de gözaltılar olduğu öğrenildi.

Beşiktaş Belediyesi'ne 'çıkar amaçlı örgüt kurma', 'rüşvet alma', 'irtikap' gibi suçlardan operasyon düzenlendi. Operasyonda eski belediye başkan yardımcıları Rıfat Örnek ile Hüseyin Avni Sipahi, mevcut zabıta müdürü Selçuk Bartınlı’nın da bulunduğu 16 şüpheli gözaltına alındı. Eski belediye başkanı Murat Hazinedar hakkında ise gözaltı kararı olduğu ve arandığı öğrenildi.

Beşiktaş Eski Belediye Başkanı Murat Hazinedar hakkında yolsuzluk ve rüşvet soruşturması. Murat Hazinedar için gözaltı kararı çıktı aranıyor

Beşiktaş Belediyesine yönelik çıkar amaçlı suç örgütü kurma, rüşvet, irtikap suçlarına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında hakkında gözaltı kararı verilen 17 şüpheliden 16'sı yakalanırken, eski Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar aranıyor.

Beşiktaş Belediyesine çıkar amaçlı suç örgütü kurma, rüşvet, irtikap suçlarına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, eski Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, eski Belediye Başkan yardımcıları Hüseyin Avni Sipahi, Rıfat Örnek ile zabıta müdürü Selçuk Bartınlı'nın da aralarında bulunduğu 17 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi. Demokrat Parti İstanbul İl Başkanı Ekrem Eray Arda da gözaltında.

Bunun üzerine harekete geçen İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğüne bağlı ekipler, belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenledi.

İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğüne bağlı ekipler, müfettişlerin rutin denetimleri sırasında ortaya çıkardığı rüşvet ağı sonrası 6 ayrı soruşturma dosyası hazırlanan şüphelilerin yakalanması için İstanbul merkezli Çanakkale, Ankara ve Ordu'da belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenledi.

Operasyonda şüphelilerden 16'sı gözaltına alınırken, eski Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar'ın yakalanmasına yönelik çalışmalar sürüyor. Öte yandan adreslerde yapılan aramalarda çok sayıda doküman ele geçirilirken, aramaların sürdüğü öğrenildi.

Beşiktaş Belediyesi’nden ‘rüşvet’ operasyonuna ilişkin açıklama

Beşiktaş Belediyesi'ne 'çıkar amaçlı örgüt kurma', 'rüşvet alma', 'irtikap' gibi suçlardan operasyon düzenlenmesine ilişkin mevcut belediye yönetiminden açıklama geldi. Açıklamada, “Bugün çeşitli basın yayın organlarında “Beşiktaş Belediyesi’ne operasyon” başlıklı bazı haberler yer almaktadır. Bu haberler 2014 ve 2018 yılları arasında başlatılan bir sürece ilişkin olup, belediyemizin mevcut yönetimi ile hiçbir ilgisi bulunmamaktadır” denildi.

Beşiktaş Eski Belediye Başkanı Murat Hazinedar hakkında yolsuzluk ve rüşvet soruşturması. Murat Hazinedar için gözaltı kararı çıktı aranıyor - Resim : 2

Belediyeden yapılan yazılı açıklamanın devamında ise “Belediyemiz tüm yöneticileri ve birimleri ile görevinin başındadır. Yasalara, mevzuata ve hukuka uygun bir şekilde Beşiktaş halkına hizmet sunmaya devam etmektedir” ifadelerine yer verildi.

 

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin