Beşiktaş Avrupa'ya veda etti

UEFA Şampiyonlar Ligi 5. maçında Hollanda Ligi takımlarından Ajax'ı evinde ağırlayan Beşiktaş, sahan 2-1 yenik ayrıldı ve Avrupa'ya veda etti. Beşiktaş bu sonuçla birlikte Avrupa defterini de kapatmış oldu. Karşılaşmada Beşiktaş'ın golünü penaltıdan Ghezzal kaydederken Ajax'ın golleri Haller'den geldi. Gruptaki tüm maçlarını kazanan Ajax, lider olarak son 16'ya çıktı.

Google Haberlere Abone ol
Beşiktaş Avrupa'ya veda etti

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde heyecan 5. hafta maçlarıyla devam etti. Temsilcimiz Beşiktaş, sahasında Ajax ile karşılaştı. Grupta puanı bulunmayan temsilcimiz, Ajax karşısında öne geçse de sahadan 2-1 mağlup ayrıldı. Beşiktaş bu sonuçla birlikte Avrupa defterini de kapatmış oldu. Karşılaşmada Beşiktaş'ın golünü penaltıdan Ghezzal kaydederken Ajax'ın golleri Haller'den geldi. Gruptaki tüm maçlarını kazanan Ajax, lider olarak son 16'ya çıktı.

Beşiktaş Avrupa'ya veda etti

UEFA Şampiyonlar Ligi'ndeki temsilcimiz Beşiktaş, C Grubu'ndaki 5. maçında Ajax ile Beşiktaş Park'ta karşı karşıya geldi.

Siyah-beyazlılar, 1-0 öne geçtiği maçta sahadan 2-1'lik mağlubiyetle ayrılarak son maçlar öncesi Avrupa'ya veda etti.

Ajax'a galibiyeti getiren goller 54 ve 69. dakikalarda Sebastien Haller'den gelirken, Beşiktaş'ın tek golünü 22. dakikada penaltıdan Rachid Ghezzal kaydetti.

Beşiktaş Avrupa'ya veda etti - Resim : 2

Bu sonuçla gruptaki 5. maçından da yenilgiyle ayrılan ve puanı bulunmayan Beşiktaş, son sırada kaldı. 5'te 5 yapan ve puanını 15'e yükselten Ajax ise zirvedeki yerini korudu.

Beşiktaş, C Grubu'ndaki son maçında 7 Aralık Salı günü TSİ 23.00'te Borussia Dortmund deplasmanına konuk olacak. Ajax ise aynı gün ve aynı saatte sahasında Sporting Lizbon'u ağırlayacak.

Beşiktaş Avrupa'ya veda etti - Resim : 3

BEŞİKTAŞ - AJAX MAÇINDAN NOTLAR

UEFA Şampiyonlar Ligi C Grubu 5'inci maçında Beşiktaş sahasında Ajax'ı konuk etti. Beşiktaş Park'ta saat 20.45'te başlayan karşılaşmada Bosna Hersek Futbol Federasyonu'ndan Irfan Peljto düdük çaldı. Peljto'nun yardımcılıklarını ise Senad Ibrisimbegovic ve Davor Beljo üstlendi.

Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın, deplasmanda 2-0 kaybedilen Aytemiz Alanyaspor maçının 11'inde 1'i zorunlu 5 değişikliğe gitti. Kalede Ersin Destanoğlu'nun yerine Mert Günok'u görevlendiren Sergen Yalçın, savunmada Welinton'un yerine Montero, orta alanda cezalı Josef de Souza'nın yerine Mehmet Topal, Atiba Hutchinson'un yerine Alex Teixeira, hücum hattında ise Kenan Karaman'ın yerine Kevin N'Koudou'ya şans verdi.

Beşiktaş Avrupa'ya veda etti - Resim : 4

N'KOUDOU 73 GÜN SONRA 11'DE

Ajax karşısında ilk 11'de görev yapan Fransız kanat oyuncusu Kevin N'Koudou, 73 gün sonra bir maçta 11'de forma şansı buldu.

Bu sene sakatlığı nedeniyle uzun süre formasından uzak kalan Kevin N'Koudou, son olarak Beşiktaş'ın Spor Toto Süper Lig'in 4'üncü haftasında iç sahada 3-0 kazandığı Öznur Kablo Yeni Malatyaspor maçında 11'de görev almıştı. Bu maçın ikinci yarısında yaşadığı sakatlık sonrasında oyuna devam edemeyen N'Koudou; ligde 7, Şampiyonlar Ligi'nde ise 4 maçta forma giyememişti. Trabzonspor ve Alanyaspor maçının ikinci yarılarında oyuna dahil olan Fransız kanat oyuncusu, Ajax mücadelesine 11'de başladı.

Beşiktaş Avrupa'ya veda etti - Resim : 5

GENÇLİK LİGİNDE KAZANAN AJAX

UEFA Gençlik Ligi C Grubu'nda iki ekibin U19 takımları karşı karşıya geldi. Ümraniye Stadyumu'nda oynanan karşılaşmada Ajax, 13'üncü dakikada Amourrichio Van Axel Dongen'in penaltıdan attığı golle karşılaşmadan 1-0 galip ayrıldı.

TRİBÜNLER BOŞ KALDI

Öte yandan Beşiktaş'ın Ajax'ı konuk ettiği karşılaşmada tribünler boş kaldı. Beşiktaşlı taraftarlar, lig ve Avrupa'da alınan kötü sonuçların ardından Ajax karşılaşmasına fazla ilgi göstermedi.

Beşiktaş Avrupa'ya veda etti - Resim : 6

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin