Beşiktaş, 30 Eylül 2022 itibarıyla toplam borcun 6 milyar 264 milyon 803 bin 267 lira olduğunu açıkladı

Beşiktaş’ın borcu 6 milyar 264 milyon 803 bin olarak açıklandı. Divan kurulunda konuşan Beşiktaş Kulübü Başkanı Ahmet Nur Çebi, "Rakamlara baktığınızda sadece benim dönemimde yapılmış olan zararın 300 milyon lira olduğunu göreceksiniz" dedi.

Google Haberlere Abone ol
Beşiktaş, 30 Eylül 2022 itibarıyla toplam borcun 6 milyar 264 milyon 803 bin 267 lira olduğunu açıkladı

Beşiktaş Kulübü güncel borç tutarının 6 milyar 264 milyon 803 bin 267 TL olduğu açıkladı.

Beşiktaş'ta 2022 yılının son olağan divan kurulu toplantısında faaliyetlerinin okunmasının ardından Beşiktaş Kulübü Divan Kurulu Başkanı Tevfik Yamantürk açılış konuşmasını yaptı.

Yamantürk'ün ardından kürsüye gelen Denetleme Kurulu Üyesi Cem Sezgin, siyah beyazlı kulübün net borcunu açıkladı. Denetleme Kurulu'nun raporlarına göre Beşiktaş'ın güncel borcu  6 milyar 264 milyon 803 bin 267 TL.

"BENİM DÖNEMİMDE ZARAR 300 MİLYON LİRA"

Beşiktaş Kulübü Başkanı Ahmet Nur Çebi, kendi dönemlerinde 300 milyon lira borç yapıldığını söyledi.

Çebi, "Biz geldiğimiz zaman 92 milyon euro takım bütçesini 45 milyon euroya çektik. Daha da aşağı indirmeye çalışıyoruz. Ben buraya geldiğimden beri başkalarının imzaladığı kontratlarla baş başa kaldım. Ancak bu seneden sonra kendimize ait yapımız, kontratlarımız olacak. Geldiğimizde borç 3 milyardı, 600-700 milyon faizi vardı. Rakamlara baktığınızda sadece benim dönemimde yapılmış olan zararın 300 milyon lira olduğunu göreceksiniz. Kendi dönemimle ilgili yapabileceğim her şeyi yaptım. Gelen faiz yükü belimizi büküyor. Bu para 3 milyar olduğu zaman aynı sesi hep beraber çıkarmalıydık. Bunu Yalçın abi (Karadeniz) yaptığı için adamı görevden aldılar" diye konuştu.

Göreve geldikleri zamanki ekonomik durumu hatırlatan Çebi, şunları kaydetti:

"Üç yıl evvel geldiğimde elektrik sorunu vardı, 6 aylık maaşlar ödenmemişti, UEFA'ya gitmek için borçsuzluk yazısı yoktu. Bu süreci elimizdekini, cebimizdekini koyarak, 675 milyon lira da kefalet vererek atlattık. 'Burayı yönetecek adam yok.' demek hoş olmadı. 3 milyar borç gelene kadar ağzınızı açmadınız. Ben de dahil, siz de dahil. O gün Şenol Güneş giderken herhangi bir şekilde yorum yapmıyorsunuz, bugün yorum yapıyorsunuz. Şenol Güneş buradan gönderildi. Bir şekilde zorlanarak gönderildi. Hoca ile ilgili konuşmaya gerek yok. Başarıya ihtiyacımız olan süreçte ondan faydalanacağımızı düşünüyorum. Kulübün yaklaşık amatörlere harcamalardaki açığı 12 milyon euroydu. Şu anda 1,5 milyon euro. Yaklaşık 11 milyon euro tasarruf etmişiz. Bu parayı kulübün menfaati için kullanıyoruz. Bütün sponsorlara teşekkür etmek istiyorum. Hepsi geldiler, amatör şubelerin giderlerini sırtlandılar. Bugüne kadar böyle bir şey yapılmamıştı. Benim 3 milyar lira aldığım borçtan kaynaklanan büyük bir sıkıntım var. Bu faizleri bir şekilde taşıyamaz haldeyiz. Ekonomik anlamda kulübü doğru idare ettiğim konusunda şüphem yok. Delikleri kapattık, giderleri kapattık. Elimizden gelen her şeyi yaptık. Pandemi döneminde 4 kupa geldi buraya. Kolum kırıldı, üç kere kovid oldum, herkes evinde otururken ben mücadele ettim."

 

Kaynak: A.A
Etiketler beşiktaş borç
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin