Beşiktaş 1-4 Sporting Lizbon MAÇ ÖZETİ İZLE

Beşiktaş, Şampiyonlar Ligi C Grubu 3. maçında Sporting'e İstanbul'da 4-1 mağlup oldu. Beşiktaş, Avrupa Kupalarında Portekiz takımlarını konuk ettiği 9 maçı da kazanamadı.

Google Haberlere Abone ol
Beşiktaş 1-4 Sporting Lizbon MAÇ ÖZETİ İZLE

Beşiktaş’ın Sporting’e 4-1 mağlup olduğu karşılaşmada siyah-beyazlı taraftarlar, bazı oyunculara tepki gösterirken bazılarına ise destek oldu.

Karşılaşmada 4’üncü golün yenmesinin ardından N’Sakala ile oyuna sonradan dahil olan Gökhan Töre taraftarlar tarafından ıslıklarla protesto edildi. Bu oyuncular topla buluşmalarıyla birlikte uzun süre ıslıklandı.

ERSİN VE SERGEN YALÇIN’A DESTEK

Beşiktaş taraftarlar, teknik direktör Sergen Yalçın ve genç file bekçisi Ersin Destanoğlu’na ise destek çıktı. Teknik direktör Sergen Yalçın lehine uzun süre tempo tutulurken, genç kaleci Ersin Destanoğlu’na da alkışlarla destek verildi. Siyah-beyazlı taraftarlar, karşılaşmanın ardından Ersin Destanoğlu özelinde tüm takımı tribünlere davet etti. Soyunma odasına giden Sergen Yalçın, taraftarların uzun süre tempo tutmasının ardından tekrardan yeşil zemine geldi ve taraftarları selamladı.

Gol dakikaları

15. dakikada Sporting Lizbon öne geçti. Porro'nun sağ taraftan içeriye yerden sert ortasında Sarabia tek vuruşla topu kaleye gönderdi, kaleci Ersin Destanoğlu meşin yuvarlağı kornere çeldi. Sağ taraftan kullanılan köşe atışında Inacio, meşin yuvarlağı kafayla arkaya aşırdı, Coates altıpas içinde kafayla topu ağlara gönderdi: 0-1

27. dakikada Sporting Lizbon yeniden öne geçti. Portekiz ekibinin ilk goldeki gibi sağdan kullandığı köşe atışında Paulinho'nun arka tarafa gönderdiği topu Coates, yine kafa vuruşuyla gole çevirdi: 1-2

41. dakikada Sarabia'nın soldan kullandığı köşe atışında Coates bir kez daha topa kafayı vurdu, kaleci Ersin Destanoğlu gole izin vermedi. Daha sonra maçın hakemi Slavko Vincic, VAR sisteminden gelen uyarı üzerine pozisyonu saha kenarında izledi. Pozisyonda Vida'nın topa eliyle müdahale ettiğini belirleyen Vincic, penaltı kararı verdi. 44'üncü dakikada penaltıda topun başına geçen Sarabia, meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu: 1-3

89’uncu dakikada Sporting bir gol daha buldu. Beşiktaş savunmasını eksik yakalayan konuk ekipte, Gonçalves pasını ceza yayı üstündeki Paulinho’ya verdi. Bu oyuncunun gelişine yaptığı vuruşta top ağlara gitti: 1-4.

Karşılaşma öncesinde iki takım yöneticileri karşılaşma öncesinde dostluk yemeğinde bir araya geldi. Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, 2'nci başkan Adnan Dalgakıran, genel sekreter ve icra kurulu başkanı Mesut Urgancılar, TFF, UEFA ve Kamu Kurumları ile İlişkilerden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Kemal Erdoğan ile Beşiktaş Jimnastik Kulübü Derneği ve Şirketler Grubu Genel Müdürü Seçil Aygül, Beşiktaş Park'ta bulunan restoranda; UEFA Delegesi Olzhas Abrayev, Sporting CP Başkanı Frederico Varandas ile başkan yardımcıları Francisco Salgado Zenha ve Alexandre Ferreira'yı ağırladı. Başkan Çebi, UEFA Delegesi Olzhas Abrayev ile Sporting CP Başkanı Frederico Varandas'a günün anısına plaket ve Beşiktaş forması takdim etti.

UEFA GENÇLİK LİGİ’NDE KAZANAN SPORTİNG

Öte yandan iki takımın U19 takımları, UEFA Gençlik Ligi C Grubu’nda karşı karşıya geldi.    Ümraniye Şehir Stadyumu’nda oynanan karşılaşmayı Portekiz ekibi 3-1’lik skorla kazandı. Bu sonuçla Sporting gruptaki ilk galibiyetini alırken, Beşiktaş 3’üncü maçından da sahadan puansız ayrıldı.

ÖZETİ BURADAN İZLEYEBİLİRSİNİZ

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin