Beş yıldızlı forma Fenerbahçe'nin başını yaktı! PFDK, Fenerbahçe'nin cezasını açıkladı

PFDK, Fenerbahçe'ye Türkiye Kupası finalinde sportif ekipman talimatının 16. maddesine aykırı eylem nedeniyle ihtar cezası verdi

Google Haberlere Abone ol
Beş yıldızlı forma Fenerbahçe'nin başını yaktı! PFDK, Fenerbahçe'nin cezasını açıkladı

Geçtiğimiz sezonun sonunda oynanan Ziraat Türkiye Kupası finaline beş yıldızlı formayla çıkan Fenerbahçe'nin cezası belli oldu.

Ziraat Türkiye Kupası finalinde Başakşehir ile karşılaşan ve mücadeleden Michy Batshuayi'nin attığı gollerle 2-0 galip ayrılan Fenerbahçe'nin sahaya beş yıldızlı forma ile çıkması büyük dikkat çekmişti.

1959 öncesi şampiyonlukların da sayılması için başvuru yapan Fenerbahçe o dönemde yaptığı açıklamada, ''Kulübümüz 28 şampiyonluğumuzun hakkı olan 5 yıldızlı formayı hayata geçirdi. TFF'ye yaptığımız süreç hala devam ederken kulübümüz artık beklemeyecek. Armamız tescillenmiş haliyle her alanda 5 yıldızlı olarak kullanılacaktır'' ifadeleri kullanılmıştı.

ALİ KOÇ'TAN FORMA AÇIKLAMASI

Geçtiğimiz ay Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu'nda konuşan Ali Koç ise, ''Ziraat Türkiye Kupası finalinde seremoniye 5 yıldızlı formayla çıktık. Ardından UEFA Konferans Ligi 2. ön eleme turunun ilk maçına 5 yıldızlı formayla çıkarak kararlılığımızı gösterdik. Komisyon kurulmasaydı biz 5 yıldızlı logoyla çıkmaya devam edecektik. Bizim amacımız süreci tetiklemekti. Bundan sonraki mücadelelerimizde yıldızsız formayla sahaya çıkacağız'' açıklamasını yapmıştı.

CEZA BELLİ OLDU

Ziraat Türkiye Kupası finaline beş yıldızlı formayla çıkan Fenerbahçe'nin cezası ise belli oldu. PFDK, Fenerbahçe'ye Türkiye Kupası finalinde sportif ekipman talimatının 16. maddesine aykırı eylem nedeniyle ihtar cezası verdi

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin