Berlin'de "kaçak aslan" fiyaskosu: Yaban domuzu çıktı

Almanya’nın başkenti Berlin’de görülen aslan paniğe neden olurken, polis halka “evlerinizden çıkmayın” uyarısı yapmış, yetkileler hava destekli operasyonlarla 36 saat boyunca aslanı aramıştı. Arama çalışmalarında aslana rastlanmazken, görülen hayvanın aslan değil yaban domuzu olabileceği açıklandı.

Google Haberlere Abone ol
Berlin'de "kaçak aslan" fiyaskosu: Yaban domuzu çıktı

Almanya'nın başkenti Berlin'in güneyinde kaydedilen görüntüler, Alman polisini harekete geçirmişti.

Kaçak aslanı bulmak için geniş çaplı arama çalışmalarına başlanmıştı. Yüzlerce polis memuru, termal kameralar, insansız hava araçları ve helikopterlerle yürütülen çalışmalar bir günden fazla sürdü.
 

Bölge sakinlerine "evlerinizden çıkmayın" uyarısı yapılırken, Berlin polisi, kaçak aslana dair herhangi bir ize rastlamadı ve arama çalışmaları durduruldu.

Alman yetkililer, görüntülerin Güney Afrikalı uzmanlar tarafından incelendiğini ve hayvanın büyük olasılıkla bir yaban domuzu olduğunu açıkladı.

Alman basınında olay bir fiyasko olarak nitelendirilirken, belirsiz bir ihbar üzerine yapılan çalışmalara on binlerce euro harcanmasına gösterilen tepkilere yer verildi.

Berlin'deki Kleinmachnow'un Belediye Başkanı Michael Grubert ise tepki yapılan operasyonu savunurken, bölgesindeki bir vahşi hayvan riskini göz ardı edemeyeceğini, bugün olsa yine aynı şeyi yapacağını söyledi.

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin