Berkin Elvan için anma töreni

Gezi Parkı olayları sırasında hayatını kaybeden Berkin Elvan için anma töreni düzenlendi.

Google Haberlere Abone ol
Berkin Elvan için anma töreni

Gezi Parkı olayları sırasında polisin attığı gaz fişeğinin başına isabet etmesi sonucu komaya giren 269 gün komda kaldıktan sonra 11 Mart 2014'te yaşamını yitiren Berkin Elvan için Taksim Dayanışması bir yürüyüş gerçekleştirdi.



Okmeydanı'nda Berkin Elvan'ın vurulduğu yerde saygı duruşuyla başlayan yürüyüş, Feriköy Mezarlığı'nda sona erdi. Berkin Elvan'ın mezarı başında gelindiğinde anne Gülsüm Elvan baygınlık geçirdi.



SAMİ ELVAN KONUŞTU



Okmeydanı Şark Kahvesi üzerinden Piyalepaşa Bulvarına inen kalabalık Feriköy mezarlığına yürüdü. Yürüyüş boyunca polis trafiği durdurdu. Çevik Kuvvet polisi kalabalığı geriden takip etti. "Berkin Elvan, 15'inde bir fidan" şeklinde slogan atan kalabalık Feriköy Mezarlığı önünde toplandı. Bu sırada Elvan ailesi mezarlığa girdi. Berkin Elvan'ın babası Sami Elvan bir konuşma yaptı." Berkin'in katilleri hala ortada yok" diyen Elvan, "Sizler güç olup Berkin'in katillerini çıkarabilirsiniz. Bundan sonra Berkin'leri katletmemek için mücadele edebilirsiniz. Ben şurada sizlere şunu söylemek istiyorum; hangi kurumda siyaset yaparsanız yapın, hangi yerde politika yaparsanız yapın, birlik olalım, güç olalım. Yoksa bizleri katletmeye devam edecekler. Benim hiçbir siyasi düşüncem yok, bunu net ifade ediyorum. Berkin hepinizi bir araya toplamış. Artık bu ülkeye barış, demokrasi, kardeşlik, özgürlük gelmesini istiyorum" dedi.



GÜLSÜM ELVAN BAYILDI



Sami Elvan bu konuşmayı yaparken annen Gülsüm Elvan oğlunun mezarı başında gözyaşı döküyordu. Sinirlerine daha fazla hakim olamayan acılı anne baygınlık geçirdi. Gülsüm Elvan kalabalığın arasından el üzerinde taşınarak çıkarıldı. (DHA)

 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin