Berfo Ana'nın son sözleri: Cemil'im neredesin?

Dün yaşamını yitiren Berfo Ana'nın kardeşinden açıklamalar...

Google Haberlere Abone ol
Berfo Ana'nın son sözleri: Cemil'im neredesin?

“Atilla Güner’le Akşam Postası” canlı yayınına katılan Berfo Ana’nın kardeşi Torun Karakaya, “Ablam son nefesini vermeden önce ‘Cemil'im neredesin? Sana geliyorum’ diye ağladı” dedi. Karakaya, Berfo Ana'yı yarın 13.30'da Galatasaray Lisesi önünden Göle'ye uğurlayacaklarını söyledi.



Kayıp ailelerinin sembol ismi haline gelen Berfo Kırbayır, 105 yaşında hayatını kaybetti."Berfo Ana" olarak bilinen Berfo Kırbayır'ın oğlu Cemil Kırbayır, 12 Eylül 1980 darbesi sonrasında gözaltına alınmış ancak bir daha haber alınamamıştı. Berfo Ana, ilerleyen yaşına rağmen, kayıp annelerin verdiği bütün mücadelelere katılmıştı. 105 yaşındaki Berfo Kırbayır, kayıp yakınları ile birlikte Başbakan Erdoğan'la da görüşmüş ve "Tek dileğim ölmeden oğlumun mezarını görebilmek" demişti.



Torun Karakaya: “Benim oğlumun kesinlikle kemikleri bulunsun, oğlumun kemiklerine beni defnedin” son arzusu buydu. Bunu da zaten ben 2-3 ay önce de bütün Meclis kayıtlarına geçmek kaydıyla aktarmıştım. Son nefesinde de “Cemil’im nerede, Cemil beni çağırıyor, yerimi hazırla Cemil’im ben geliyorum” dedi.



Atilla Güner: Öyle mi demiş hastanede?



Torun Karakaya: Evet sabahleyin 05.20’de son vasiyeti buydu: "Cemil’imin, oğlumun kemiklerini bulun, benim kefenimle beraber defnedin." Bu vasiyetten dini bütünler utansın... Nasıl büyük bir yükümlülük altına girdik,nasıl defnedeceğiz? Ablamın bu arzusu yerine gelmedi, Cemil bulunmadı. Hatta soruşturmadan hiçbir netice alamadık, demir kapı gelmiyor. Bir iki saat önce hukukçumla görüştüm, onlara da herhangi bir Kars yetkilisi cevap vermiyor. Durum bu vaziyette efendim.



Atilla Güner: Cenazesini nerede kaldıracaksınız, memlekete mi gidiyor?



Torun Karakaya: Cuma namazımızdan sonra takriben 1-1,5 gibi Galatasaray Lisesi’nin önünde mücadele ettiği bütün on binlerce annelerin yanında helalleşip öyle Göle’ye gideceğiz. Cemil’i seven arkadaşları birçokları Göle’de olacaklar.



Atilla Güner: Siyasilerden de arayanlar oldu mu, katılacak olanlar var mı?



Torun Karakaya: Arıyorlar, iki tane bölge parlamenterleri Göle’ye gelecek. Onun dışında hükümet kanadında vali katılacaktı. Aileye net bir şey intikal etmedi. Duyum aldık ama net değil.


Etiketler vefat kayıp cemil
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin