'Benim fikirlerime kimse kelepçe takamaz'

Başarılı oyuncu Mert Fırat, Hürriyet'ten İpek Özbey'in sorularını yanıtladı.

Google Haberlere Abone ol
'Benim fikirlerime kimse kelepçe takamaz'

Star'da yayınlanan Ufak Tefek Cinayetler dizisinin başrol oyuncularından Mert Fırat, Hürriyet Gazetesi'den İpek Özbey'in '360 Derece' köşesine konuk oldu.



İpek ÖZBEY / HÜRRİYET



Para ün gibidir, gelir geçer



Siyaset, gündem hayatınızı ne kadar etkiliyor?



Ben sivil toplumdan hareketle bakıyorum. Siyaset, politika benim hayatımı belirleyemez. Belirlediğini zanneder, benimle ilgili kararlar alır. Yasaklar getirir vesaire ama benim fikirlerime kimse kelepçe takamaz.  Benim gündemim başka. Dünyanın galaksiden çekilmiş bir fotoğrafı var. Biz zerrecik kadar bile değiliz. Ekranların içindeki insanlardan gelen sesler bizi öfkelendiriyor. Umurumda değil. Sistem, beni o hipnoza sokmak için her şeyi yapacaktır. Hatta en inandığım değerlere saldıracaktır. Buna izin vermiyorum. Twitter’da, Facebook’ta hakkımda bir şey yazılmış olması, trollerin benim hakkımda yüzlerce yorum girmesi zerre değer taşımıyor. İnsanların fikirlerini elbette önemsiyorum, ama trollerinkini değil.



Eleştirilmeye tahammülünüz var mı?



Elbette. Oscar Wilde da söylemiş, “Ne zaman herkesle aynı fikirde olsam kendimde bir problem olduğunu düşünürüm” diye. İnsanlar her zaman beğenilmek, onaylanmak isterler. Ben kimse tarafından onaylanmak istemiyorum. Onaylanmak, belli bir süre sonra yoksunluğu doğurur.



Sizin kadar onaylanan birinin böyle konuşması kolay tabii...



Bu da bir hipnoz işte. Ben ün noktasında da aynı düşünüyorum. Geçen gün Instagram’da bir fotoğraf paylaştım.



Metroda çekilmiş fotoğrafınızı paylaştınız ve altına şov yapıyor diye yazdılar



Evet ve bunu haber yaptılar. Bu bir haber mi? Bunu mu konuşacağız yani? Bakın mesela bizim BM’nin 17 başlığı var, bu konularda konuşabiliriz. (Gülüyor) Hep aynı yere bakıyoruz. Onlarca, yüzlerce konumuz var.



Röportajın devamını okumak için TIKLAYIN


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin