'Benim Dünyam' filmi ile ilgili suçlamalara Hindistanlı yönetmenden ilk cevap!

Beren Saat ve Uğur Yücel'in başrollerini oynadığı "Benim Dünyam" filminin çalıntı olduğunu iddialarına yapımcı Erol Avcı ve "Black" filminin yönetmeni cevap verdi.

Google Haberlere Abone ol
'Benim Dünyam' filmi ile ilgili suçlamalara Hindistanlı yönetmenden ilk cevap!

Yapımını TMC Film, yapımcılığını Erol Avcı’nın yaptığı, yönetmenliğini ise Uğur Yücel’in üstlendiği “Benim Dünyam” filmi 25 Ekim’de vizyona girecek.



Hint yapımı Sanjay Leela Bhansali’nin yönettiği “Black” filminden uyarlanan “Benim Dünyam” filminin çalıntı olduğuna dair çıkmış, haberler karşısında filmin yapımcısı Erol Avcı haklarının alındığına dair açıklama yapmıştı.



Hint filminin yönetmeninin imzalı açıklaması da duruma açıklık getirdi. Bugün Hürriyet gazetesinde yayınlanan haberde de yer alan Bhasali Productions adına, filmin yönetmeni Sanjay Leela Bhansali açıklamanın belgesin ise "Medyatava" yayınlıyor.



Bhansali imzalı açıklamada şu detaylar yer alıyor: “Türkiye’de bulunan TMC Film Yapım Limited Şirketi, Bhansali Productions Private Limited şirketine, orjinal ismi “Black” olan sinema flminin Türk diline uyarlanması ve tekrar yapımı hakkını talep etmiştir. Bu talep neticesinde, Bhansali Productions Private Limited şirketi, ismi yukarıda geçen sinema filminin bir kereye mahsus tekrar yapım hakkını TMC Film Yapım Limited Şirketi’ne verilmesi konusunda onay vermiş bulunmaktadır. Bu doğrultuda Benim Dünyam filmi “Black” filminin remake’idir”



Konuyla ilgili ulaştığımız Benim Dünyam filminin yapımcısı Erol Avcı, “Ödüllü ve ünlü bir filmin haklarını almadan, karşılıklı anlaşmaya varmadan, üstelik Uğur Yücel’in yönetmenliğinde bir film çekilmesi asparagas haber kavramının bile sınırlarını zorlayan bir düşüncedir” diyerek sitem etti.



Avcı, Black filminin haklarına sahip olan şirket ile görüşmelerin Mart ayında başladığını belirterek,  “Sektörün doğal akışı içerisinde, gerekli yükümlülüklerinin yerine getirilmesiyle birlikte filmin çekimlerine başlandı. Filmle ilgili yine aynı konuda daha önce de bu yönde haberler çıkmış ve bu haberlere yine aynı şekilde cevap verilmiştir. Daha önceki açıklamamızda da anlaşmaya varıp tüm sorumluluklarımızı yerine getirdiğimizi ifade etmiştik. Bu açıklamalardaki argümanlara hiçbir cevap verilmeden aynı haberlerin yeniden çıkmasını anlamamaktayız” diye konuştu.



25 Ekim’de vizyona girecek olan Benim Dünyam filmi ise ilgili ise Avcı, “TMC, Black filmini Türk kültürüne kazandırmanın, iyi bir hikayeyi kendi özgün değerlerimizle ve bizim dilimiz, bizim kültürümüz, bizim oyuncularımızla yeniden anlatmanın heyecanını yaşamaktadır. Tüm kamuoyunu da kaynağını bilemediğimiz ve nereden çıktığını anlayamadığımız bu haberler yerine, yıllarca yeniden izlenecek ve insan azmini, başarıyı, umudu en güzel biçimde anlatan filmimiz için duyduğumuz heyecanı bizimle paylaşmaya bekliyoruz” dedi.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin