'Benim Çocuğum' 31 ilde gösterilecek

!f Bağımsız Filmler Festivali kapsamında görücüye çıkan filme ek gösterim koyuldu.

Google Haberlere Abone ol
'Benim Çocuğum' 31 ilde gösterilecek

Halka açık ilk gösterimi bugün İstinye Park’ta  gerçekleştirilen Benim Çocuğum'a ek gösterim koyuldu. Sosyolog Pınar Selek'in "demir kapının kilidine sokulmuş bir anahtar" olarak tanımladığı filmin ek gösterimi 22 Şubat Cuma günü Caddebostan Kültür Merkezi’nde yapılacak. Film, !f2 Etkinliği kapsamında, 31 şehirde eşzamanlı izlenebilecek. 



Aynı anda 31 ilde



Benim Çocuğum 24 Şubat, Pazar günü !f Uluslararası Bağımsız Filmler Festivali !f Etkinliği kapsamında, 31 şehirde aynı anda gösterilecek. Türkiye’de bulunan 26 şehrin yanı sıra Lefkoşa, Gümrü, Erivan, Ramallah, Kudüs'de de gösterilecek olan film  Türkiye saati ile 13:00'de başlayacak. Filmin ardından yönetmen ve aileler seyircilerin sorularını yanıtlayacak. Aynı gün LİSTAG'lı ailelerin ve yönetmenin katılımıyla Beyoğlu Fitaş Sineması'nda bir gösterim daha yapılacak. Film ekibi 26-27 Şubat tarihlerinde de Ankara ve İzmirli sinemaseverlerle buluşacak.



Galaya 700 kişi katıldı



Çocukları lezbiyen, gey, biseksüel, trans bireyler olan Türkiyeli bir grup anne babanın hikayelerini konu alan Benim Çocuğum isimli belgeselin 19 Şubat Salı günü, Atlas Sineması'nda gerçekleştirilen galasına 700 kişi katıldı. Seyircilerin dakikalarca ayakta alkışladıkları filmin galasına tele-konferans sistemiyle bağlanan Sosyolog Pınar Selek film hakkında şöyle konuştu: "Bu film demir kapının kilidine sokulmuş bir anahtar bence. Birazdan bu kapı aralanacak ve aşka, cinsiyete, farklılığa dair bir ışık karşılayacak bizi. Bu anahtarı yaratmak için bir kaç kişinin nasıl çalıştığını biliyorum. Onların cesur, mütevazi ama devrimsel yolculuklarını izlerken hep güç aldım. Korkuyorlardı, utanıyorlardı, çekiniyorlardı, neyle karşılaşacaklarını bilmiyorlardı ama devam ettiler. Sevgileri o kadar güçlüydü ki basma kalıp klişelerin çocukları ile aralarına nasıl sınırlar koyduklarını gördüler. Ben nasıl mutlu olduklarına, mutluluğu paylaşmak için kollarını nasıl sıvadıklarına tanık oldum. Başka anne babalar acı çekmesinler diye, gençler aile kurumunun kalıpları arasında ezilip gitmesinler diye, hep birlikte anlayışa, özgürlüğe dayanan ilişkiler yaşayalım diye. İnsan filmi izleyince nereden nereye diyor; en olumsuz koşullarda bile, dayanışmanın, sabrın, kararlılığın, birliğin, emeğin ne mucizeler yaratabileceğini bir kez daha görüyor.  Filmi izleyince kendi kendime dedim ki dayan her şey değişir. Ben sizden bir kez daha öğrendim sevgi tüm paslı kilitleri açan yegane anahtar" dedi. 



Eşi görülmemiş dayanışma 



Hollanda ve İsveç Konsoloslukları, İngiltere Büyükelçiliği, Uluslararası Af Örgütü, Global Diyalog, Planet Romeo Vakfı ve Anadolu Kültür gibi kurumların maddi kaynak aktardığı filmin bütçesine yüzlerce kişi "kitlesen fonlama" yöntemiyle destek olarak eşi görülmemiş bir dayanışma örneği sergiledi. 












Sıradaki Haber İçin Sürükleyin