Ben lekeleri tek hamlede yok olacak: O meyvenin kabuğunu sürün ve… Ben lekeleri nasıl geçer?

Vücudun çeşitli bölgelerinde oluşan benler, genellikle yüzde oluşunca kişiyi rahatsız hissettirebilir. Cilt üzerinizdeki benleri yok etmek için cerrahi yöntemler yerine doğal yöntemler arayışındaysanız doğru yerdesiniz! Yalnızca o meyvenin kabuğunu ben lekenizde bekletmek yeterli olacak. İşte ben lekelerini silgi gibi temizleyen etkili yöntem

Ben lekeleri tek hamlede yok olacak: O meyvenin kabuğunu sürün ve… Ben lekeleri nasıl geçer?

Ciltte koyu lekeler halinde görünen pigmentli hücrelere ben denir. Vücudun herhangi bir yerinde ortaya çıkabilir. Benlerin oluşumunun çeşitli nedenleri vardır.

Benler en sık yüz, boyun, kol ve bacaklarda görülür. Şekil, boyut ve renk bakımından kişiden kişiye farklılık gösterir.

Bazı durumlarda tırnakların altında, kafa derisinde ve ayak parmaklarında da ben lekesi oluşur.

Pek çok insan ben lekelerinden rahatsız olur ve onları gidermek için cerrahi yöntemlere başvurmak istemez. Bu noktada doğal tedavi yöntemleri en etkili çözümleri sunar.

İşte ben lekelerini bir çırpıda geçiren doğal tedavi yöntemleri ve uygulanışı…

SARIMSAK

Sarımsak ezmesinin uygulanması kabuk oluşumuna neden olabilir. Bu da benin düşüp kaybolmasını sağlar. Sarımsakta ben lekesini oluşturan enzimler mevcuttur.

1 diş sarımsağı alın iyice ezin. Daha sonra ezilmiş sarımsakları ben lekenizin olduğu bölgeye sürün ve bir pamuklu beze sararak gece boyunca bekletin. 3 hafta boyunca günde birkaç kez uygulayın.

KETEN TOHUMU YAĞI

Keten tohumu yağı cildin dokusunu iyileştirir, lekelerden ve ayrıca çillerden kurtarabilir. Ayrıca yara iyileştirici özelliklere sahip esansiyel yağ asitlerini de içerir.

3 damla kadar keten tohumu yağını 3 damla bal ile güzelce karıştırın. Ardından bu karışımı benin üzerine uygulayın. Yaklaşık 1 saat kadar bekletin ve günde 2 kez uygulayın.

Ben lekeleri tek hamlede yok olacak: O meyvenin kabuğunu sürün ve… Ben lekeleri nasıl geçer?

SOĞAN SUYU

Soğan suyu, benlerin birkaç gün içinde düşmesine yardımcı olabilecek doğal asitler içermesi nedeniyle ben lekelerini gidermede en sık kullanılan doğal yöntemlerden biridir.

Öncelikle 1 adet soğanın çeyreğini alın ve rendeleyin. Rendelediğiniz soğanın suyunu ben lekenizin olduğu bölgeye iyice sürün ve 1 saat bekletin. Süre sonunda durulayın.

LİMON SUYU

Limon suyunun cildi beyazlatıcı ve büzücü özellikleri vardır. Zamanla benin renginin açılmasına etki edebilir.

Öncelikle limonun suyunu sıkın ve bir pamuğu limon suyuna batırın. Pamuğu cildinize sürün ve yapışkan bir bantla pamuğu cildinize sabitleyin. Bu şekilde 20 dakika kadar bekletin.

MUZ KABUĞU

Muz kabuğu, benlerden kurtulmanıza yardımcı olabilecek oksalik asit ve askorbik asit gibi doğal enzimler ve asitler içerir. Ayrıca çevredeki cildin kurumasını da önler.

Muz kabuğundan küçük bir parçayı alın ve kabuğun iç tarafı ben lekenize bakacak şekilde üzerine yerleştirin. Bir bant veya bandajla yerine sabitleyin. Bu şekilde gece boyunca bekletin.

NOT: Bu haber genel bilgi amaçlıdır. Cildinizde oluşabilecek herhangi bir reaksiyona karşı kullanmadan önce mutlaka dikkatli olun.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin