Belgesel oyun, 'Sivas 93' izleyiciyle buluşuyor

1993 Yılında Sivas Madımak Oteli'nde yaşananlar bu kez sahnede anılıyor.

Google Haberlere Abone ol
Belgesel oyun, 'Sivas 93' izleyiciyle buluşuyor

Oyuncu Genco Erkal'ın Madımak Oteli’nde yaşananları ve mahkeme sürecini anlattığı “Sivas 93” belgeseli, bellekleri tazelemeyi amaçlıyor. Yakın dönem siyasi tarihin en sarsıcı olaylarından biri olarak Sivas Madımak Oteli'nde yaşananları ve sonrasında mahkeme sürecini film görüntülüleri eşliğinde tiyatro seyircisiyle buluşturan “Sivas 93”; aydınların yaşadıklarına, yazdıkları kitaplara, söyleşilere ve Sivas Davası tutanaklarına dayanıyor.



Genco Erkal’ın yazıp yönettiği, ilk kez 2008 yılında sahnelenen ve 4 ödüle layık görülen belgesel oyun “Sivas 93”e, Fazıl Say’ın müzikleri tamamlayıcı oluyor. Giysi tasarımını Özlem Kaya’nın üstlendiği belgesel oyunda, Erkal’a sahnede Meral Çetinkaya, Yiğit Tuncay, Saliha Şirvan Akan, Cansu Fırıncı ve Cem Sürgit eşlik ediyor.



90.000’den fazla seyirci tarafından izlenerek rekor sayılabilecek bir izleyici kitlesine ulaşan “Sivas 93” güncellenen haliyle; 26 Nisan 2013, Cuma akşamı saat 20:30’da Kozzy Kozyatağı Alışveriş ve Kültür Merkezi’nde tiyatro severlerle buluşuyor.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin