Belediyeden öğrencilere 25 TL’ye kiralık daire! Başvurular nasıl olacak? Hangi öğrenciler yararlanabilecek?

Son zamanlarda ev kiralarının giderek artması ailelerin belini bükerken, üniversite okumak için şehrinden ayrılan birçok öğrenciyi de zor duruma soktu. Günlerdir sokaklarda yatarak ev kiralarını protesto eden öğrencilere Gemlik Belediyesi’nden yardım geldi. Ev kiralarının neredeyse asgari ücrete yaklaşması öğrencileri oldukça zorluyor. Gemlik Belediyesi de öğrencilerin bu durumunu fark ederek, sıfır evleri aylık 25 liraya kiraya vermeye karar verdi.

Google Haberlere Abone ol
Belediyeden öğrencilere 25 TL’ye kiralık daire! Başvurular nasıl olacak? Hangi öğrenciler yararlanabilecek?

Ev kiralarının asgari ücretle yarıştığı ülkemizde binlerce öğrenci üniversite için barınma ihtiyacında çok zorlanıyor. Günlerdir ev kiralarını protesto için sokakta yatan gençlerin imdadına Gemlik Belediyesi yetişti. 84 öğrenciye aylık 25 liradan ev kiralayacağını açıklayan Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan, birçok öğrenciye nefes aldırdı.

Belediyeden öğrencilere 25 TL’ye kiralık daire! Başvurular nasıl olacak? Hangi öğrenciler yararlanabilecek?

Bursa Gemlik Belediyesi, son zamanlarda tepkilere neden olan fahiş kira ve yurt fiyatlarının aksine, öğrencilere yönelik güzel bir müjde verdi. Üniversite öğrencilerinin barınma ihtiyaçlarına destek olmak isteyen Gemlik Belediyesi, bünyesindeki sosyal konutlarda bulunan 2+1, 21 daireyi üniversite öğrencilerine tahsis edeceğini açıkladı. Gemlik Belediyesi, daireleri kişi başı 25 lira gibi bir ücretle kiraya verecek.

"KIZ ÖĞRENCİLER ÖNCELİKLİ OLACAK"

Belediyeden öğrencilere 25 TL’ye kiralık daire! Başvurular nasıl olacak? Hangi öğrenciler yararlanabilecek? - Resim : 2

Gemlik'te 2 bin 100 öğrencinin eğitim aldığını belirten Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan, evlerin tahsis edilmesinde önceliğin kız öğrencilere verileceğini aktardı. 

Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan; "Bu sene bir sorun var. Öğrencilerin belediyemizden barınma ile ilgili ciddi talepleri var. Kız ve erkek öğrenci yurtlarımız tamamen dolmuş durumda. Üstelik Türkiye'nin yerli otomobili TOGG'un bölgemizde faaliyete geçmiş olması kiralık ev konusunda da öğrencilerimizin elini kolunu bağlıyor. Biz de belediye olarak bir parça da olsa merhem olabilir miyiz diye düşününce şunu gördük. 82 öğrencimizin barınma ihtiyacını çözebiliriz. Toplam 21 konutu onların kullanımına vereceğiz. Önceliklerimiz var. Talebin çok olması halinde kız öğrencileri öncelikli olacak. İlk defa kayıt yaptırmış olmaları gerekecek. Bu kriterler arasına giren öğrenciler arasında kura çekeceğiz." dedi.

HER DAİREDE 4 ÖĞRENCİ KALACAK

Belediyeden öğrencilere 25 TL’ye kiralık daire! Başvurular nasıl olacak? Hangi öğrenciler yararlanabilecek? - Resim : 3

Gemlik Belediyesi'nin öğrencilere yönelik barınma hizmetinden faydalanmak isteyen öğrenciler; 0505 181 57 88 numaralı "Öğrenci Danışma Hattı"ndan detaylı bilgiye ulaşabilecek. 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin