Belediye binası yerle bir oldu, tam karşısındaki o binanın camları bile kırılmadı!

Çok büyük yıkıma neden olan depremlerin ardından bu denli büyük hasara neden olanın depremin büyüklüğü mü yoksa binaların durumu mu olduğu tartışmaları devam ediyor. Adıyaman'daki bina bu soruya cevap veriri nitelikte. Adıyaman Belediye binası yerle bir olurken tam karşısındaki cam binanın camları bile kırılmadı. O bina AB mevzuatına uygun olarak inşa edilmişti.

Google Haberlere Abone ol
Belediye binası yerle bir oldu, tam karşısındaki o binanın camları bile kırılmadı!

Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremde, Adıyaman Belediye Başkanlığı binası yerle bir olurken, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın AB fonuyla ve AB mevzuatına göre inşa ettiği belediye binasının karşısında bulanan cam binanın ise camları bile kırılmadı.

Belediye binası yerle bir oldu, tam karşısındaki o binanın camları bile kırılmadı!

Kahramanmaraş Pazarcık ve Elbistan merkezli meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerde çok sayıda binanın yıkıldığı Adıyaman’da, Adıyaman Belediye Başkanlığı binası yerle bir oldu. Adıyaman Belediye Başkanlığı binasının karşısında yer alan, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın AB fonuyla inşa ettiği ve AB mevzuatına göre yapılan cam binada ise camlar bile hasar görmedi.

Belediye binası yerle bir oldu, tam karşısındaki o binanın camları bile kırılmadı! - Resim : 2

Mimarlar Yavuz Özkaya ve Sinan Erbuğ, müşavirliğini Nezih Alataş, Adıyaman Valiliği adına kontrolünü de Kommagene Nemrut Alan Başkanı Onur Yıldız'ın üstlendiği 4 kattan oluşan yapının zemininde hologramlarla Kommagene Krallığı canlandırılırken, orta katı ise kalıcı sergi alanı, iki katı da kütüphaneden oluşuyor.

Kaynak: DHA
Etiketler deprem adıyaman hasar
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin