Belediye başkanı sinema filminde rol alacak

Çekimleri Buca'da yapılan filmde belediye başkanı da oynayacak.

Google Haberlere Abone ol
Belediye başkanı sinema filminde rol alacak

Buca Belediyesi'nin sponsor olduğu, yapımcılığını İDE Yapım, senarist ve yönetmenliğini Durmuş Akbulut'un yaptığı 'Bekçi/Yakaza' adlı filmin çekimleri İzmir'in Buca İlçesi'nin tarihi sokakları ve Kaynaklar Mahallesi'nde başladı.



Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina'nın da küçük bir rol üstlendiği film, yakında seyirciyle buluşacak.



Tarihi sokakları ve zengin tabiatı dikkat çeken ve film çekimleri için sıklıkla kullanılan Buca, uzun metrajlı bir filme ev sahipliği yapıyor. Tamamı Buca'da çekilen film, bir kasabanın dışındaki mezarlıkta gece bekçiliği yapan, "Dondurmam Kaymak" filminden tanınan ünlü oyuncu Turan Özdemir'in canlandırdığı Salih'in, iki gün boyunca yaşadığı sıra dışı, insanın küçük korkularını, saplantılarını ve travmalarını anlatılıyor.



Özdemir'in yanı sıra Rıza Sönmez, Necmettin Çobanoğlu, Ali Sürmeli, Engin Çelik, Uğur Karabulut, Pelin Ermiş, Neşe Arat, Sencar Sağdıç ve Fırat Turgut 'un da rol aldığı filmde bakkal dükkanından alışveriş yapan Bucalı bir vatandaşı canlandıran Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, "Adaylık sürecinde sinema sektörüne destek vereceğimizi ve bir film platosu kurma projemizi ifade etmiştik. Bu projeyle ilgili çalışmalarımız sürerken 'Bekçi' adlı filme ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Tüm film ekibi ve oyuncularına Buca'yı tercih ettiklerini için teşekkür ediyorum. Küçük bir rol de üstlendiğim filmin iyi bir gişe yapmasını diliyorum. Sanatın ve sanatçının her zaman yanında olacağız" dedi. 



Çekimler sırasında Başkan Piriştina ile sohbet eden ünlü oyuncu Turan Özdemir de sanata verdiği destek için kendisine teşekkür etti. Filmin ayrıca 33 yıl önce 'Yol' adlı filmde rol alan Necmettin Çobanoğlu ve Engin Çelik'i tekrar buluşturması da dikkat çekiyor. (DHA)

 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin