"Belden aşağı komedi seviyoruz"

TRT ekranlarında yayınlanan programa konuk olan oyuncudan çarpıcı açıklamalar.

Google Haberlere Abone ol
"Belden aşağı komedi seviyoruz"

Tiyatrocu Asuman Dabak bu hafta TRT Türk ekranlarında yayınlanan Vapurda Çay, Simit, Sohbet’in konuğu oldu. 



İşte Asuman Dabak ile yapılan vapur sohbetinde öne çıkanlar:



‘İnsanları güldürmek belden aşağı espiri yapmak değil’



Bir defa balık baştan kokuyor. Hatanın yapılmaya başlandığı yer, insanları güldürmenin belden aşağı espiri yapmak olduğu görüşünün kabul edilmiş olması. Bir insanı güldürmek için illa ki belden aşağı espiri yapmak ya da küfürlü konuşmak gerekmiyor. Akıllı bir insanın kurnazlığa ihtiyacı olmamalı.Ama bizim halkımıza hep bunlar verildiğinden halk bir küfür bekleyişi içerisinde ‘Hadi belden aşağı bir şey olsun da biz de köpürelim’ diye bekliyor. Ben bir kadının, bir erkeğin ağzına çok argoyu çok küfürü yakıştırıyor muyum , hayır

yakıştırmıyorum. Estetik bulmuyorum açıkçası. 



‘Belden aşağı komediyi seviyoruz’



Milletçe sevdiğimiz birşey. Hemen dönüp bakalım Recep İvedik filmlerinin kaç milyon gişe yaptığını, dünya standartlarında bir rekor kırdığını utanarak söylemek istiyorum. Affederseniz yellenip, geğirip üzerine böğürüp…bir insan bir durum artık buraya gelip bu kadar zorlama sıkma ile komiklik yaptığını zannediyorsa yanılıyor. Bunun içinde ne komiklik, ne de komedyenlik var. Komedyenlik bir sanattır. Komedyen bir aktördür. Hem dramayı hem komediyi başarılı bir şekilde canlandırabilen aktöre komedyen denir. Ama bizde komik olanlara komedyen diyoruz.



‘Yapımcılar yetenekli gençleri koruma altına almalı’



Çok yetenekli çocuklarımız var , bence onların yapımcılar tarafından koruma altına alınması gerekiyor. Bu çocukların önlerinin açılması , yönlendirilmesi gerekiyor. İyi eğitim almalarını sağlayarak, onlar ile uzun süreli sözleşmeler yapılması gerekiyor. Bu gençlerin hepsinin ekonomik durumu iyi de değil ve ayrıca yeni başlayan çocuklar da dizilerden çok büyük paralar kazanmıyorlar. Ancak hayatlarını idame ettirip palazlanacak duruma gelebiliyorlar. 



Ömer Öztürk’ün sunumuyla Vapurda Çay, Simit, Sohbet cumartesi 10:30 – 00:30 ve pazar 18:30’da TRT Türk ekranlarında.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin