Belçika'daki tartışmaya sert tepki gösterdiler. Kalın ve Çelik Erdoğan’a oy verenlerin çifte vatandaşlığının kaldırılması çağrısı sonrası peş peşe açıklama yaptı

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın Erdoğan'a oy verenlerin yurtdışındaki vatandaşlıklarının tartışmaya açılmasına tepki gösterdi. Kalın "Cumhurbaşkanı'mıza oy verdiği için yurt dışında yaşayan vatandaşlarımızın haklarını ellerinden almayı önerecek kadar izan ve ölçüyü kaybettiler." ifadelerine yer verdi. Bir tepki de AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten geldi. Bir tepki de AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten geldi.

Google Haberlere Abone ol
Belçika'daki tartışmaya sert tepki gösterdiler. Kalın ve Çelik Erdoğan’a oy verenlerin çifte vatandaşlığının kaldırılması çağrısı sonrası peş peşe açıklama yaptı

Kalın, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Belçika'da Flaman Bölge Hükümeti Eşit Haklar ve Yoksullukla Mücadeleden Sorumlu Devlet Bakanı Zuhal Demir'in, Cumhurbaşkanı Seçimi'nin ilk turunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a Belçika'dan yüksek oy çıkması üzerine yaptığı, "çifte vatandaşlığın ya da oy kullanma hakkının iptal edilmesi" çağrısını eleştirdi.

Kalın, açıklamasında şunları kaydetti:

"Cumhurbaşkanı'mıza oy verdiği için yurt dışında yaşayan vatandaşlarımızın haklarını ellerinden almayı önerecek kadar izan ve ölçüyü kaybettiler. Bunu bir AB ülkesinde bakan olmuş bir kişi söylüyor. Takdiri size bırakıyorum. Buna en güzel cevabı yurt dışında yaşayan vatandaşlarımız verecektir."

 

Bir tepki de AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten geldi. 

Çelik, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, ''Belçikalı Bakan Zuhal Demir, Cumhurbaşkanımıza oy vermiş yurt dışında yaşayan vatandaşlarımızı hedef almış. Bu açıklamayı şiddetle kınıyoruz. AB ülkesinde bakan olmuş birinin, Avrupa faşistlerinin dilini kullanması vahimdir. Tüm vatandaşlarımız çok yakında bu çarpık zihniyete cevabı bir kere daha sandıkta verecektir. Cumhurbaşkanımızın bu çarpık zihniyetle mücadelesini iyi bilen vatandaşlarımız, daha güçlü şekilde Cumhurbaşkanımıza destek vererek bu zihniyete de hakkettiği dersi verecektir'' ifadelerini kullandı.

 

Kaynak: A.A
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin