Belçika Avrupa Birliği Zirvesi'ne hazırlanıyor. Polis ekipleri ihbarlar üzerine şüpheli bir kişiyi izlemeye başladı

Belçika polisi, Avrupa Birliği Zirvesi öncesinde yüksek teyakkuz seviyesine geçti. Brüksel'de terör alarmı ikinci en yüksek seviyeye çıkarıldı. Polis, aldıkları ihbarlar üzerine şüpheli bir kişiyi izlemeye başladı ve güvenlik güçleri bir operasyon başlattı.

Google Haberlere Abone ol
Belçika Avrupa Birliği Zirvesi'ne hazırlanıyor. Polis ekipleri ihbarlar üzerine şüpheli bir kişiyi izlemeye başladı
Arşiv

Belçika'nın başkenti Brüksel'de yapılacak Avrupa Birliği (AB) Liderler Zirvesi öncesinde güvenlik güçleri alarma geçti. Tehdit ihbarları alan polis, şüpheli bir kişi yakalamak için operasyon başlattı.

euronews'teki bir habere göre Brüksel Başsavcılığı, operasyon kapsamında bir kişinin kimlik tespiti için gözaltında tutulduğunu duyurdu.

Geçen hafta Tunuslu bir saldırganın iki İsveç vatandaşını öldürüp, bir kişiyi de yaralamasının ardından kentin terör alarmı "saldırı tehididi ciddi" anlamına gelen en yüksek ikinci seviyeye yükseltilmişti. 

Yetkililer, 16 Ekim'deki olayla bağlantısı olduğundan şüphelenilen bir kişinin de sorguda olduğunu aktardı.

Sığınma başvurusu Belçika makamlarınca geri çevrilen Tunuslu zanlı, silahlı saldırının sorumluluğunu internette yayınladığı bir video ile üstlenmişti. Kendini IŞİD üyesi olarak tanımlayan şahıs, saldırının ertesi günü polis tarafından vurularak öldürüldü.

Tunus'un söz konusu şahsın iadesini istemesine rağmen Belçika makamlarının harekete geçmediği ortaya çıkmış ve sorumluluğu alan Adalat Bakanı Vincent Van Quickenborne görevinden istifa etmişti.

Güvenlik endişesinin arttığı kentte, perşembe günü 27 AB lideri İsrail-Hamas savaşı başta olmak üzere gündemi değerlendirecek.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Etiketler Brüksel polis zirve
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin