'Behzat Ç.' ve 'Kayıp Şehir' dizilerini sevenlere kötü haber

Radikal yazarı, 'sol' vurgulu dizileri artık ekranda görmenin zor olduğunu yazdı.

Google Haberlere Abone ol
'Behzat Ç.' ve 'Kayıp Şehir' dizilerini sevenlere kötü haber

Tayfun Atay, Radikal'de köşesinde bugün toplumsal eleştiri içeren, düşünsel olarak 'sol'dan beslenen dizilere veda ettiğimizi belirtti. Atay'ın yazısı şu şekilde:



"Dizilerin seyir defteri



Toplumsal eleştiri içeren, düşünsel olarak 'sol'dan beslenen veya en azından sol 'tınlamalı' dizilere tam anlamıyla elveda demiş durumdayız.



Yeni yerli dizilerin çoğu görücüye çıktı. Bir-iki dizi kaldı geriye. Sezon ortası eklenenler de olacak. Tabii önümüzdeki aylarda ‘yaprak dökümleri’ de ne yazık ki başlayacak. Şu aşamada ortaya çıkan tablo üzerine bir genel değerlendirme yapmaya çalışalım. Değerlendirmenin ‘genel’liği mucibince de gösterimdeki hiçbir dizinin adını vermeden yapalım bunu. 



Bir kere anlaşılıyor ki toplumsal eleştiri içeren, düşünsel olarak ‘sol’dan beslenen yahut en azından sol ‘tınlamalı’ dizilere tam anlamıyla elveda demiş durumdayız. Dolayısıyla bir dönem kapandı. Artık (bitmiş, arşivde yerini almış dizilerin adını vermekte sakınca yok) bir ‘Çemberimde Gül Oya’, ‘Behzat Ç.’, ‘Öyle Bir Geçer Zaman Ki’, ‘Kayıp Şehir’ gibi diziler, yani açık-seçik veya vurgulu şekilde radikal, protest, sorun-odaklı, statüko-karşıtı, fincancı katırlarını ürkütmeye yönelik (‘Ağır Roman-Yeni Dünya’yı da atlamayalım) kurgular görmek hemen hemen olanaksız."



Haberin devamını okumak için tıklayınız. 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin