Bedelli Askerlik ücreti belli oldu. Memur zammı açıklandı Ocak 2023 zammı sonrası Bedelli Askerlik bedeli de belirlendi Dikkat temmuz ayına kadar geçerli olacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan memur ve emeklilere Ocak 2023 tarihinden itibaren uygulanacak zammı açıkladı. Memur ve emekli maaşlarına yüzde 25 zam yapıldı. Erdoğan dün de bu zammın yüzde 30'a çıkarıldığını açıkladı. Memurlara yapılan ek zamla birlikte bedelli askerliğin de ücretini belirlenmiş oldu. Binlerce genç bedelli askerlik ne kadar oldu sorusuna yanıt arıyordu. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati tarafından imzalanan genelgeyle 2023 bedelli askerlik ücreti belli oldu.

Google Haberlere Abone ol
Bedelli Askerlik ücreti belli oldu. Memur zammı açıklandı Ocak 2023 zammı sonrası Bedelli Askerlik bedeli de belirlendi Dikkat temmuz ayına kadar geçerli olacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan memur ve emeklilere Ocak 2023 tarihinden itibaren uygulanacak zammı açıkladı. Memur ve emekli maaşlarına yüzde 25 zam yapıldı. 

Erdoğan dün yaptığı açıklamada ise memur ve tüm emeklilere yapılacak zammın oranının yüzde 30'a çekildiğini açıkladı. Bu açıklamanın ardından ise bedelli askerlik 2023 ücreti de değişmiş oldu.

Memurlara yapılan ek zamla birlikte bedelli askerliğin de ücretini belirlenmiş oldu. Binlerce genç bedelli askerlik ne kadar oldu sorusuna yanıt arıyordu. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati tarafından imzalanan genelgeye göre bedelli askerlik ücretini belirleyen formülün detayları ortaya çıktı.

AYLIK KATSAYI RAKAMI BELİRLENDİ

Bakanlık tarafından hesaplanan Ocak-Temmuz 2023 döneminde kullanılacak katsayıları da genelge ile açıkladı. Bedelli askerlik ücretini belirleyen formülde yer alan 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 154'üncü maddesi uyarınca aylık gösterge tablosunda yer alan rakamlar ile ek gösterge ve kıdem aylığı gösterge rakamlarının aylık tutarlara çevrilmesinde uygulanacak aylık katsayısı 0,388581 olarak belirlendi.

Yeni Şafak'ta yer alan habere göre, bedelli askerlik formülüne göre yeni hesaplamalar gerçekleşti. Bedelli Askerlik ücreti Ocak-Temmuz 2023 dönemi için 93.258,44 lira olarak belirlendi.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin