Bebeğin istismar edildiği iddia edilmişti. Bakanlıktan açıklama geldi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, bir bebeğin istismar edildiğine ilişkin gelen ihbarın ardından sosyal medya üzerinden açıklama yaptı. Ekiplerin harekete geçtiğinin belirtildiği olayda şüpheliye yönelik kimlik ve adres tespit çalışmalarının devam ettiği bildirdi.

Google Haberlere Abone ol
Bebeğin istismar edildiği iddia edilmişti. Bakanlıktan açıklama geldi
AA

Sosyal medyada bir şahsın, bebeği istismar ettiğine yönelik görüntülerin bulunduğu iddia edilmişti.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından bu iddialara yönelik Twitter'dan (X) açıklama geldi.

Bakanlık, şüpheliye yönelik kimlik ve adres tespit çalışmalarının devam ettiğini duyurdu.

Bebeğin istismar edildiği iddia edilmişti. Bakanlıktan açıklama geldi

BAKANLIKTAN AÇIKLAMA!

Bakanlıktan, "sosyal medyada bir şahsın bir bebeği istismar ettiğine yönelik görüntülerin bulunduğu" iddialarına ilişkin açıklama yapıldı.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

Emniyet birimleri ve Bakanlık ekiplerimiz ihbarın ardından hemen harekete geçmiştir. Şahsa yönelik kimlik ve adres tespit çalışmaları devam etmektedir. Hukuk Hizmetleri Genel Müdürlüğümüz söz konusu içerikler ile ilgili erişim engeli ve şahıs hakkında suç duyurusunda bulunulması için gerekli süreçleri başlatmıştır.

Şahsın kimlik tespiti yapılır yapılmaz ilgili adımlar ivedilikle atılacaktır. Bu vesileyle tekrar ifade etmek isteriz ki, çocuklarımızın üstün yararı temel ilkemizdir. Bunun ihlal edilmesi ihtimali, çocuklara yönelik en ufak istismar şüphesi bizim için ihbar niteliğindedir. Her zaman bu doğrultuda hareket etmekteyiz, aynı hassasiyetle hareket etmeye de devam edeceğiz.

EKŞİ SÖZLÜK CEO'SUNDAN AÇIKLAMA

Ekşi Sözlük CEO'su Başak Purut sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

Bir süredir bir çocuk istismarcısıyla uğraşıyoruz. açılan hesapları fark edildiği anda kapattık, kapatıyoruz ve konunun hassasiyeti nedeniyle bizzat suç duyurusunda da bulunduk.

Önlem olarak çaylakların entrylere görsel yüklemelerine kısıtlama getirdik, entryleriyle geniş kitlelere ulaşma imkanını kaybedince bu sefer de bunun üzerine yazarlara özel mesajdan başka bir siteye yüklediği görsellerin linklerini paylaşmaya başladı.

Sadece bir kişi olduğunu düşünüyoruz ama şu ana kadar tek kullanımlık e-mail ve VPN kullanarak çok sayıda hesap açıldı. Bu sürecin çok büyük oranda önüne geçecek önlemlerimizi de bir kaç güne hayata geçirmiş olacağız.

Konuyu gündeme getiren yazarın entrylerinin silinmesi de aynı sebepten. Kamuoyu oluşturmak niyetiyle de olsa kendisine gönderilen çocuk istismarına ilişkin görsellerin linklerini entrylerinde paylaşması da suç.

İstismarcının hedefi zaten görselleri entry olarak paylaşıp çok insana ulaşmak. Bizim önlemeye çalıştığımız suçu kamuoyu oluşturmak adı altında başka bir yazarın farkında olmadan dahi olsa işlemesi sonucu değiştirmiyor.

İlgili yazar da sadece bir entry nedeniyle çaylak yapılmış değil. aynı istismar görsellerini içeren linkleri tekrar tekrar paylaşması nedeniyle yaptırım uygulanmış.

Kaynak: A.A
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin