BDP'liler HDP'ye geçti, Kürkçü BBC'ye konuştu

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) milletvekillerinin Ankara'da düzenlenen törenle Halkların Demokratik Partisi'ne (HDP) katılması yabancı medyaya da yansıdı.

Google Haberlere Abone ol
BDP'liler HDP'ye geçti, Kürkçü BBC'ye konuştu

Bu gelişmeyi BBC'ye değerlendiren HDP Eş Genel Başkanı Ertuğrul Kürkçü, "Bu, demokratik bir Türkiye'yi kurma çabasına Türkiye'nin iki yakasının birlikte müdahale ediyor olmasıdır" dedi ve bunun sonuçlarının seçimlerde ve 1 Mayıs'ta görüleceğini söyledi.



Ertuğrul Kürkçü, BBC Türkçe'nin sorularını yanıtlarken BDP milletvekillerinin HDP'ye neden geçtiklerini "Bu, demokratik bir Türkiye'yi kurma çabasına Türkiye'nin iki yakasının birlikte müdahale ediyor olmasıdır. Bunun sonuçlarını hem cumhurbaşkanlığı hem de 2015 genel seçimlerinde ve tüm hayatta, mesela 1 Mayıs'ta göreceğiz" diye açıkladı.



"BDP'nin bunu başaramadığı yönünde kanılar vardı, peki HDP başarabilecek mi?" sorusuna ise sert yanıt veren Kürkçü, "Bütün bu tartışmalar tamamen saçma tartışmalar. BDP ile olacak şeylerin hepsi oldu. Kürt halkını siyasi bir söz sahibi haline getirdi. Kürt halkı şimdi Türkiye'nin diğer halklarıyla ortak faaliyet için yeni bir mecra açıyor" dedi.



"ENDİŞELERE GEREK KALMAYACAK"



Ertuğrul Kürkçü, HDP'nin 30 Mart'taki yerel seçimlerde Batı illerinde ulaşabildiği yüzde 2'lik oy oranının Türkiye'yi kucaklamaya yetip yetmeyeceği sorusunu, "CHP Güneydoğu'da hiç oy almıyor ama Türkiye partisi sayılıyor. Nasıl oluyor? Ayrıca BDP'nin geçmişte Batı'da aldığından çok daha fazla oy alındı" sözleriyle yanıtladı.



Bu arada, HDP'nin büyük bileşenleri arasında yer alan Emek Partisi'nin (EMEP) "kitle partisine dönüşme" yönündeki söylemi eleştirdiği ve birleşmeye sıcak bakmadığı bilindiğini belirten BBC'ye göre, Kürkçü hazırlık komisyonunun çalıştığını, meseleyi müzakere ettiğini söyledi ve "endişelere gerek kalmayacağını" öne sürdü. ANKA


Etiketler bdp bbc hdp
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin