BDP'den teşkilata 'gazeteci genelgesi'

BDP gazetecilerin bölgede sıkıntı yaşadığını söylemesinin ardından genelge yayınlandı.

Google Haberlere Abone ol
BDP'den teşkilata 'gazeteci genelgesi'

BDP 'nin parti teşkilatına yönelik yayımladığı genelgede, "Yürüyüş ve gösterilerde bazı gruplarca basın emekçilerine yönelik engelleme ve saldırı girişimleri yaşandığına dair iddialar karşısında, bütün parti yöneticilerimiz daha dikkatli ve özenli davranmalıdır. Özellikle parti gençliğimizin bu ve benzeri yaklaşımlar karşısında tereddütsüz bir tutum almaları gerekmektedir" denildi. 



BDP Genel Başkan Selahattin Demirtaş , dün Diyarbakır ’da bir basın toplantısı düzenleyip, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Toplantının sonunda bölgede görev yapan gazeteciler, bazı gruplarca yollarının kesildiğini ve kimliklerinin kontrol edildiğini anlattı. Bunun üzerine Demirtaş, parti teşkilatlarına bir genelge yayınlayarak, gazetecilere yönelik olaylara ilişkin uyarıda bulunacaklarını söyledi.



’GERÇEĞE ULAŞMALARI İÇİN HER TÜRLÜ DESTEK SUNULMALI’ 



BDP’nin Basın ve Yayından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Filiz Koçali, bugün tüm parti teşkilatlarına bir genelge yayınladı. Gazetecilerin ağır koşullarda çalıştıklarını belirten Koçali, genelgede şu ifadeleri kullandı:



"İl ve ilçe örgütlerimiz basın emekçilerinin gerçeğe ulaşmaları ve görevlerini yapmaları konusunda gerekli zemini yaratmalı ve her türlü desteği sunmalıdır. Yürüyüş ve gösterilerde bazı gruplarca basın emekçilerine yönelik engelleme ve saldırı girişimleri yaşandığına dair iddialar karşısında, bütün parti yöneticilerimiz daha dikkatli ve özenli davranmalıdır. Özellikle parti gençliğimizin bu ve benzeri yaklaşımlar karşısında tereddütsüz bir tutum almaları gerekmektedir. İl ve ilçe örgütlerimiz ile halkımızın gerekli hassasiyeti göstereceğini umuyor, çalışmalarınızda başarılar diliyoruz.." (dha)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin