BBP lideri Mustafa Destici'den tv100'e özel açıklamalar. HÜDA-PAR'ın milliyetçilik açıklamasına tepki gösterdi:

Cumhur İttifakı bileşeni Büyük Birlik Partisi'nin Genel Başkanı Mustafa Destici, tv100 Ana Haber'de Ece Üner'in sorularını yanıtladı. Anket sonuçları hakkında değerlendirme yapan Destici, "Adayımız Recep Tayyip Erdoğan seçimi ilk turda kazanıyor, Cumhur İttifakı olarak Meclis çoğunluğunu kazanıyoruz" dedi. HÜDA-PAR'ın "Milliyetçiliğin her türüne karşıyız" açıklamasına tepki gösteren Destici, "Kastını aştığını ve bir cehalet ürünü olduğunu düşünüyorum. İnşallah bir düzeltme yapar" diye konuştu.

Google Haberlere Abone ol
BBP lideri Mustafa Destici'den tv100'e özel açıklamalar. HÜDA-PAR'ın milliyetçilik açıklamasına tepki gösterdi:

Cumhur İttifakı bileşeni Büyük Birlik Partisi'nin Genel Başkanı Mustafa Destici, tv100 Ana Haber'de Ece Üner'in sorularını yanıtladı.

Anket sonuçları hakkında açıklamalarda bulunan Destici, "En son kendimizin yaptığırdığı bir saha çalışmamız var yaklaşık 20 ili kapsayan. En son aldığımız verilere göre bizim adayımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın kararsızlar dağıtıldığında yüzde 50'nin üzerinde bir oyla ilk turda seçimi kazandığını görüyoruz" dedi.

Destici, anket sonuçlarına göre, milletvekili sayısında da Meclis çoğunluğunu elde ettiklerini, Yeniden refah Partisi'nin ittifaka katılmasıyla ittifakın seçimlerde güç katacağını düşündüğünü vurguladı. 

ORTAK LİSTE AÇIKLAMASI

Ece Üner'in "Cumhurbaşkanı’yla görüşmenizde ortak listenin faydalarına değinildi mi?" sorusunu yanıtlayan Destici, "Kendi logomuzla ittifakta yer almak istediğimizi belirttik. Listelerimizi tamamladık ve 600 milletvekili adayımız ve listeleri hazır. Sayın Devlet Bahçeli, birkaç gün önce kendi logosuyla seçime katılacağını açıkladı. Tecrübesi elbette ki çok değerlidir. MHP, benim şu anda bile ‘Partim’ diyebileceğim bir partidir. Dolayısıyla biz onların görüşlerine de saygı duyuyoruz." diye konuştu.

"4 PARTİ UZLAŞIRSA 'HAYIR' DEMEYİZ"

Mustafa Destici, açıklamalarında şu ifadelere yer verdi: "Milletvekilliğinde çeşitli simülasyonlar yapılıyor. 4 parti oldu Cumhur İttifakı, 3 parti olarak dahi Cumhur İttifakı Meclis’te çoğunluğu ele geçiriyor. Elbette ki zor bir seçim, bütün zor günlere rağmen milletimizin tercihi Cumhur İttifakı’ndan yana. Cumhur İttifakı’nın önce Cumhurbaşkanlığı seçimlerini kazanmasını sonra Meclis’te çoğunluğu hedefliyoruz. Bu tek başımıza vereceğimiz bir karar değil, 4 parti uzlaşırsa ‘Hayır’ demeyiz."

HÜDA-PAR'A TEPKİ: DOĞRU BULMAM MÜMKÜN DEĞİL

Ece Üner, HÜDA-PAR Sözcüsü Serkan Ramanlı'nın "Her türlü milliyetçiliği ayaklar altına aldık" açıklamasını nasıl değerlendirdiklerini Destici'ye sordu.

Destici bu soruyu, "Bu açıklamayı doğru bulmam mümkün değil, kastını aşan bir açıklama olarak görüyorum. Kastını aştığını ve bir cehalet ürünü olduğunu düşünüyorum. İnşallah bir düzeltme yapar" sözleriyle yanıtladı. 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin