BBC'nin İstanbul bürosundaki grev sona erdi. Çalışanlara yüzde 32 zam verildi

BBC ile kurumun İstanbul bürosunda yerel sözleşmeyle çalışan gazetecilerin örgütlü olduğu Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) arasındaki toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde uzlaşmaya varıldı. Çalışanlar yıllık bazda yüzde 32 zam alırken, yemek ücretleri de brüt 60 lira olarak hesaplandı.

Google Haberlere Abone ol
BBC'nin İstanbul bürosundaki grev sona erdi. Çalışanlara yüzde 32 zam verildi

Evrensel gazetesindeki habeer göre 28 Ocak akşamı yapılan anlaşmayla grevi bitiren Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) üyesi BBC çalışanları yıllık bazda yüzde 32 zam aldı. Aileleri kapsayan özel sağlık sigortası ve günlük brüt 60 TL yemek desteği kazanan BBC çalışanları brüt 1200 TL gözlük yardımı da alacak.

14 Ocak'ta başlattıkları grev BBC İstanbul Bürosu önünde yaptıkları açıklamayla bitiren BBC çalışanları adına Türkiye Gazeteciler Sendikası Genel Başkanı Gökhan Durmuş konuştu.

"BBC İstanbul bürosu çalışanlarının elde ettiği bu başarı sadece bir başlangıçtır" diyen Durmuş, "Biliyoruz ki grevin sağladığı motivasyon ve moral, tüm medya sektöründe güvencesizliğe, düşük ücrete ve kötü çalışma koşullarına maruz kalan meslektaşlarımızı Sendika çatısı altında buluşmaya ve mücadeleye teşvik edecektir" ifadelerini kullandı.

 

"BBC ZAFERİ GELECEĞE YÖNELİK REFERANSTIR"

Bulundukları her alandan BBC grevini destekleyen gazetecilere teşekkür eden Durmuş, "Son medya grevi 2009'daydı. BBC İstanbul bürosu grevinden önce Türkiye'de yabancı basın hiç greve gitmemişti. Bu grev on yıllardır toplu iş sözleşmesi başarısıyla sonuçlanan ilk grevdir. Bugün elde edilen kazanımlar hem yerel hem uluslararası basında çalışan tüm meslektaşlarımız, arkadaşlarımız için önemlidir, geleceğe yönelik referanstır. Mesleki dayanışma yaşatır, tekrar buluşmak üzere" diye konuştu.

Etiketler grev bbc gazeteciler
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin