BBC'nin Gazze belgeseline tepki!

BBC'nin Gazze'de geçen sene yaşananlarla ilgili belgeseli tepkiye neden oldu.

Google Haberlere Abone ol
BBC'nin Gazze belgeseline tepki!

İngiliz yayın kurumu BBC'de yayınlanan "Gazze Savaşının Çocukları" belgeseli "İsrail propagandası yapıldığı" gerekçesiyle tepkiye neden oldu.



BBC 2'de önceki gün yayınlanan ve BBC'nin uluslararası muhabiri Lyse Doucet'in Gazze saldırılarının yıldönümü dolayısıyla hazırladığı belgeselde, geçen yıl İsrail'in Gazze'ye saldırıları, hem Gazze hem de İsrail'in güneyindeki çocukların yaşadıkları anlatılıyor. 



Bir saatlik belgesel, Gazze'de bir ambulansın bombalanması görüntüsüyle başlıyor ve "geçen yaz İsrail ile Gazze arasındaki savaşta 500'den fazla çocuğun öldürüldüğü" bildiriliyor. 



Belgeselde İsrail'in füze saldırısı sonucu Gazze sahilinde öldürülen 4 çocuktan birinin kardeşinin ve Birleşmiş Milletler okuluna düzenlenen saldırıdan etkilenen bir kız çocuğunun yaşadıkları travmalar anlatılıyor. 



Ancak BBC'nin sınırın diğer tarafında İsrail'in güneyinde Hamas'ın füze saldırılarından etkilenen İsraillerin yaşadığı korkularla Gazze halkının kayıplarını kıyaslaması tepkiye neden oldu. 



İngiltere'de bulunan savaş karşıtı grup "Stop the War Coalition" yaptığı açıklamada, " İsrail için daha iyi bir propaganda malzemesi olamazdı. Belgeselin adından bile bu anlaşılıyor. Öncelikle bu bir savaş değildir. İsrail'in uyguladığı terördür.Gazze bir hedeftir. Bu belgesel utanç vericidir" ifadelerine yer verdi. (AA)


Etiketler bbc gazze israil
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin